partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Eerste digitale geboorte aangifte conform nieuwe wetgeving is een feit

door: Dylan Kusters

weblogs | 11 mei 2020

Op 23 april werd in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede de eerste geboorte aangifte helemaal digitaal gedaan conform de nieuwe wetgeving. Met een rechtstreekse bevestiging van de arts/verloskundige kon de aangifte door de kersverse ouders op de kraamafdeling worden afgerond. Hoe dit kan? Gemeente Ede ging als eerste gemeente live met iGeboorte+ en maakt de klantreis rondom digitale geboorteaangifte nu helemaal rond.

Dylan Kusters - PinkRoccade


Voorkom fraude door een rechtstreekse bevestiging

Sinds 2020 is het mogelijk om een volledig digitale geboorteaangifte te gebruiken zodat burgers hiervoor niet meer langs het gemeentehuis hoeven te komen. Met iGeboorte+ ben je als gemeente klaar voor de nieuwe wetgeving en voorkom je fraude door een rechtstreekse bevestiging vanuit het ziekenhuis of de verloskundigenpraktijk.

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.