partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

E-facturatie: een prettige verplichting

door: Julius Haagh

weblogs | 28 september 2017

Het ontvangen en verzenden van facturen is een proces dat al geruime tijd in ontwikkeling is. De archiefkasten vol mappen met facturen zijn nog niet weg te denken, maar in tegenstelling tot tien jaar geleden worden facturen inmiddels nog maar zelden per post verstuurd.

Omdat facturen per e-mail nog steeds veel tijd kost en niet veilig is, is de introductie van e-factureren een welkome ontwikkeling in de verdere digitalisering van het facturatieproces.

E-facturatie biedt de mogelijkheid om facturen via een beveiligd netwerk met alleen geautoriseerde toegang te versturen en vervolgens geautomatiseerd te verwerken in de financiële applicatie. Hierdoor neemt het aantal handmatige handelingen voor de gemeentelijke administratie enorm af. Denk hierbij aan het tijdrovende scannen en herkennen van facturen wat niet meer hoeft, of aan het overtypen van factuurgegevens van een factuur. Misschien nog wel belangrijker is dat de gemeente door het gesloten en geautoriseerde netwerk ook geen last meer heeft van spookfacturen en met virussen geïnfecteerde pdf-facturen.

Lees verder op de website van PinkRoccade Financiën & Services

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.