partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Gemeente Ede biedt online geboorteaangifte vanuit elk kraambed

door: Dylan Kusters

weblogs | 7 september 2020

Nieuwbakken ouders kunnen in de gemeente Ede vanuit het kraambed digitaal aangifte doen van hun pasgeboren kindje, bekrachtigd met de sinds 1 januari jl. wettelijk vereiste verklaring van de betrokken arts, verpleegkundige of verloskundige. “Een prachtig stukje dienstverlening aan de burger”, vindt Henk van den Boom, afdelingsmanager Publiekszaken bij gemeente Ede.

Dylan Kusters - PinkRoccade

“Vaders hebben immers wel iets beters te doen dan in de rij staan bij Burgerzaken. Partners kunnen nu bovendien sámen hun kindje aangeven, hoe gaaf is dat?”

Wet elektronische dienstverlening burgerlijke stand

Door een nieuw Koninklijk Besluit zijn per 1 januari jl. enkele regels in de Wet elektronische dienstverlening burgerlijke stand aangepast. Zo mogen gemeenten geboorteaangifte nu ook aanbieden via het digitale loket. Verplicht is dit niet: gemeenten mogen zelf bepalen of en wanneer zij hier uitvoering aangeven. Nieuw is dat de aangever de geboorteakte niet meer met een natte handtekening hoeft te ondertekenen. Ook nieuw: bij een digitale aangifte moet een arts of verloskundige een verklaring afgeven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand: dit om aangiftefraude tegen te gaan.

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.