partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Gemeente Veere gebruikt SMS-module burgerzakenapplicatie

Met een kleine investering richting excellente dienstverlening

artikelen | 2 april 2015

“Veere, altijd dichtbij”. Dat is de visie van de gemeente Veere op de dienstverlening aan haar inwoners, bedrijven en bezoekers. Adviseur Informatiebeleid Cor de Rijke legt uit hoe die visie gestalte krijgt binnen de gemeente, bijvoorbeeld door de aanvraag van een rijbewijs makkelijker te maken.

Cor de Rijke, Adviseur Informatiebeleid, gemeente Veere: “Je kunt je indenken hoe blij iemand is die net dat ‘roze papiertje’ heeft gehaald en eerder dan gedacht zelfstandig mag gaan rondrijden”


De Rijke: ‘Veere wil een bestuurskrachtige, zelfstandige gemeente zijn met een slimme, flexibele organisatie. Die organisatie moet een excellente dienstverlening verzorgen aan onze inwoners (zo’n 20.000), onze bedrijven (2.000) en onze bezoekers (4 miljoen toeristenovernachtingen per jaar).”

Oplossing

Gemeente Veere is één van de eerste gemeenten die ervoor heeft gekozen een SMS-module te koppelen aan de burgerzakenapplicatie. Een voorbeeld: Bij de aanvraag van een rijbewijs geldt een standaard termijn van een week, maar als dan na drie werkdagen het rijbewijs al klaarligt, ontvangt de inwoner op dat moment een sms’je van gemeente Veere.

Resultaten

Met een kleine investering hebben we weer een stap gezet in de richting van excellente dienstverlening voor onze klanten, onze inwoners. Je kunt je indenken hoe blij iemand is die net dat ‘roze papiertje’ heeft gehaald en eerder dan gedacht zelfstandig mag gaan rondrijden.
Gemeente Veere zet de module zelfs incidenteel al in als stuurmiddel, want die jongere zal zo snel mogelijk naar het gemeentehuis komen. Als we hem/haar daar liever pas ’s middags zien, vanwege de piekdrukte aan de balies in de ochtend, kiezen we er daarom voor de sms dus niet in de ochtend uit te sturen.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.