partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

iBurgerzaken behaalt waarmerk drempelvrij.nl voor een toegankelijke website

nieuws | 15 juni 2020

Sinds 1 juli 2018 is het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid van kracht. Dit besluit verplicht overheidsinstanties om de toegankelijkheid van hun websites en mobiele applicaties te optimaliseren op basis van WCAG 2.1 niveau A en AA. En ook om verantwoording af te leggen over hoever ze daarmee gevorderd zijn.

Man met braille toetsenbord

Beeld: Flikcr / CC BY-SA 2.0 – visualpun.ch

De wettelijke verplichting gaat op verschillende momenten in voor bestaande en nieuwe websites/apps. Op 23 september 2020 geldt de wettelijke verplichting voor oudere websites die voor 23 september 2018 zijn gepubliceerd. Hieronder valt ook iBurgerzaken. Sinds 26 mei 2020 is iBurgerzaken trotse bezitter van dit waarmerk drempelvrij.nl en is daarmee officieel WCAG 2.1. gecertificeerd.

Cardan Technobility, specialist op het gebied van Digitale Toegankelijkheid hielp PinkRoccade Publiekszaken daarbij. Laurens Leenders van Cardan Technobility zegt daarover: ‘PinkRoccade neemt toegankelijkheid zeer serieus. Gezamenlijk hebben we de toegankelijkheid van deze website beoordeeld. Het was goed om te zien dat de website en content al aan de meeste toegankelijkheidsvereisten voldeed. De gevonden probleempunten zijn meteen opgepakt, wat resulteerde in een mooie reeks aanvullende verbeteringen. Als je bijvoorbeeld jouw burgers volledig toegankelijk de geboorteaangifte wil laten doen, stelt de website van PinkRoccade je daartoe in staat.’

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.