partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

iBurgerzaken releaseplanning 3.10 en 4.0: een visuele inkijk

artikelen | 11 februari 2021

Sinds iBurgerzaken release 3.9 is er veel gebeurd: we hebben een nieuwe indeling gemaakt van de ontwikkelteams. Team Care, Core en Edge zijn ‘exit’, en daarvoor terug hebben we team Newton, Bonaparte en Da Vinci! Alle 3 met hun eigen focus en roadmap. Zelf ben ik nu de Product Owner van team Newton, onder andere van de apps iVerblijf & Adres, iVerzoek, iHuwelijk, iOverlijden én iBegraafplaats.

De roadmap

Het productmanagementteam heeft een roadmap waarop ongeveer een half jaar vooruit wordt gekeken. De roadmap ‘plotten’ we vervolgens over de sprints en de teams, om zo de grote lijnen in de gaten te houden. Maar daar zitten veel onzekerheden in: is iets moeilijk of makkelijk? veel of weinig werk? In mijn volgende blog leg ik je meer uit over welke instrumenten we gebruiken om onzekerheden uit de weg te ruimen.

In release 3.10 planden we de volgende ontwikkelingen
Release 3.10 besloeg 4 ontwikkelsprints van 2 weken.

3.10 | Team Newton
Samen met team Newton plande ik om te werken aan marktsignalen op iVerzoek waar grote (en óók kleinere) gemeenten om zitten te springen. Waaronder het automatisch doorvoeren van ‘groene’ verzoeken wijziging naamgebruik en geheimhouding. Ook is het nu mogelijk om de persoonslijst te printen, is er gewerkt aan een kaartweergave in iBegraafplaats én is er onderzoek gedaan naar verbeteringen op customer support. Verder zijn we gestart met verbeteringen op de automatische loadtesten om zo meer grip te krijgen op de performance van onze applicatie.

3.10 | Team Bonaparte
Frank van Baren (Product Owner van team Bonaparte) plande om te werken aan bijwerken actualiseren van het gezag in iBijhouding, Verbeteren Reisdocumentenstelsel fase 1 (Signaleringen), het voorwerk voor een koppeling met Key2Betalen, het opfrissen van de burgerview én deed onderzoek naar een verbetering op de WSO2 (gebruikersbeheer).

3.10 | Team Da Vinci
Dylan Kusters (Product Owner van team Da Vinci) plande om te werken aan de stempassen en de extra functionaliteiten van Corona voor iVerkiezing, een tweede klantscherm voor iReisdocumenten, een pilot voor koppeling met de Berichtenbox, iVerblijfsobject én verbeterde zoekmogelijkheden van de werk- en dossierlijst.

Release 3.10 is bijna beschikbaar voor alle gemeenten
Release 3.10 staat sinds 1 februari bij onze early adopter-gemeenten, en is vanaf 12 februari beschikbaar voor al onze klanten. Door vertraging van het project VRS bij de RvIG hebben we dat nog even uit moeten stellen. Ook is het werken in de nieuwe teams even wennen en wordt bijvoorbeeld de kaartweergave in iBegraafplaats in de volgende release nog afgemaakt.

Na release 3.10 volgt release 4.0, waarom?
Naast de focus per team hebben we ook een gezamenlijk doel: alle voorbereidingen doen voor de upgrade van zowel Java-versie als de Blueriq-versie in iBurgerzaken release 4.0: dé reden om de iBugerzakenversie te verhogen. Up-to-date blijven is belangrijk voor security, performance en support op al onze ontwikkeltools.

In release 4.0 plannen we de volgende ontwikkelingen
Voor release 4.0 hebben we 3,5 ontwikkelsprints. Van release 4.0 is de eerste sprint net afgelopen.
Newton zal verder werken aan meer iVerzoek marktsignalen, de kaartweergave in iBegraafplaats afmaken zodat gemeente Kerkrade hier als eerste gemeente mee kan werken en de verbetering voor customer support implementeren. Daarnaast doen we ook meer technisch werk, namelijk: de loadtests verder inbedden in ons ontwikkelproces én starten met ontwikkelen aan een nieuwe servicebus.

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.