partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Ieder zijn rol én wees een team!

door: Tjerk Venrooy

weblogs | 11 juni 2019

Gescheiden verantwoordelijkheden aangevuld door samenwerking binnen het team, daar zou ik voor willen pleiten in het kader van Common Ground en Samen Organiseren.

Tjerk Venrooij

De beste oplossing voor elk vraagstuk is dat opdrachtgever en opdrachtnemers binnen vooraf afgesproken spelregels samenwerken. Denk aan tijd, geld en kwaliteit alsook aan kaders en wetgeving. Daarbij zijn sommige rollen en taken je op het lijf geschreven en andere werkzaamheden ga je het liefst uit de weg of passen simpelweg niet bij je rol binnen het team. Simpel toch?

Ieder zijn rol, samen verantwoordelijk

Vanuit mijn optiek zijn gemeenten (opdrachtgevers) expert in het bedenken en scherp formuleren van wat ze willen; de prestaties van de inkoop. Daarbij houden ze altijd het doel voor ogen, wat mij betreft blije burgers en blije medewerkers. Leveranciers (opdrachtnemers) zijn vervolgens de experts om het gevraagde te ontwikkelen, implementeren en onderhouden; het liefst zo slim en snel mogelijk zonder dat de kwaliteit daaronder leidt. Om deze verandering teweeg te brengen vervult de (centrale) overheid een cruciale rol. Onder welke kaders en wetgeving kunnen we de verandering realiseren?

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.