partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Jouw Gemeente Mijn Gemeente gaat verder

persberichten | 26 juli 2016

Het platform Jouw Gemeente Mijn Gemeente, een inspiratieplatform waarbij de ervaringen van IT-talenten van verschillende gemeenten op het gebied van digitalisering worden gedeeld, gaat weer beginnen aan een nieuwe serie.

Managing director Financiën & Services Femke Rhouat: ‘De digitale uitdaging van gemeenten is veelomvattend en heeft bovendien reële gevolgen voor de levens van mensen. In Jouw Gemeente Mijn Gemeente laten we zien hoe gemeenten van elkaar kunnen leren op IT-gebied. Bezoekers van het platform kunnen hun leermomenten doorvertalen naar de eigen situatie, en bepalen hoe het beter kan.’

Binnenkort! Gemeente Pijnacker-Nootdorp op bezoek bij gemeente Deventer

Tijdens de tweede serie van Jouw Gemeente Mijn Gemeente die binnenkort wordt opgenomen gaan we in op het thema Debiteurenbewaking! Gemeente Pijnacker-Nootdorp gaat op bezoek bij gemeente Deventer. Er wordt onder andere uitgelegd hoe het debiteurenproces loopt bij een centrale debiteurenadministratie. Ook bespreekt Gemeente Pijnacker-Nootdorp waar zij nou juist tegen aan lopen en gemeente Deventer vertelt op zijn beurt waar een gemeente op moet letten bij de implementatie hiervan.

Vragen die centraal staan:
• Welke effecten heeft dat als je op deze manier werkt?
• Wat merken de interne organisatie en de burgers hiervan?
• Aan welke doelen draagt het bij voor de organisatie?
• Is er efficiency voordeel en op welke manier?
Bekijk binnenkort de serie op www.jouwgemeentemijngemeente.nl. Heb je vooraf al vragen? Neem contact op met Cora Schreuders.

Van elkaar leren

In de eerste afleveringen gaan IT-medewerkers van de gemeente Veere en de gemeente Waddinxveen in op diverse toepassingen in de cloud. Deelnemer Tosca Brog, coördinator automatiseringen van de gemeente Waddinxveen, over haar bezoek bij de gemeente Veere: ‘Het was goed om ervaringen te horen van een collega die al verder is met de cloud. Daar kunnen wij heel veel van leren. Het is belangrijk om in contact te blijven en die ervaringen te blijven delen.’

Met het platform Jouw Gemeente Mijn Gemeente biedt PinkRoccade Local Government IT-ers de kans om een
kijkje te nemen in de digitale keuken van een andere gemeente, en zo kennis op te doen voor de eigen organisatie. Alle ervaringen van deelnemende gemeenten zijn te lezen en zien op www.jouwgemeentemijngemeente.nl.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.