partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Lancering innovatie OPENberichten

nieuws | 21 juni 2022

Met OPENburgerzaken zetten we de stap vooruit. We maken burgerzaken letterlijk open door, op basis van de principes van common ground, de belangrijke burgerzaken data beschikbaar te stellen voor ketenpartners en burgers. Hierdoor is efficiëntere en proactieve dienstverlening mogelijk.


Een van de laatste ontwikkelingen van het team Galileo is een innovatie op het gebied van berichtgeving binnen het burgerzakennetwerk. Deze innovatie, OPENberichten, is een ondersteunende dienst die andere gemeenten op de hoogte brengt van ingegeven levensgebeurtenissen door middel van notificaties.

Notificatie en bijhouding

Bij gebruik van OPENberichten krijgt een gemeente een notificatie wanneer er een levensgebeurtenis heeft plaatsgevonden die gevolgen heeft voor een inwoner van betreffende gemeente. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geboorte waarbij de partner van de nieuw geborene in een andere gemeente woont en de baby bijgeschreven dient te worden op de persoonslijst. Daarnaast gaat het over uitwisseling van gegevens bij erkenning na geboorte en bij overlijden waarbij erkenner of partner in een andere gemeente woont.

OPENberichten zorgt voor het zenden van de notificatie waarmee automatisch een bijhoudingsdossier wordt aangelegd en dit op de werklijst komt. De gegevens van bijvoorbeeld de nieuw geborene en de ouder zijn al ingevuld en documenten zijn bijgevoegd, zoals de geboorteakte.

Interesse in een demo?

Wil je een demo van deze innovatie? Dat kan! We laten graag live zien wat de mogelijkheden zijn. Ook hebben we een opname van een demo die we deden tijdens het NVVB congres. Interesse hierin? Stuur dan een mail naar onze Productmanager: dylan.kusters@pinkroccade.nl

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.