partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Lean gaat over processen én mensen

door: Sanne van der Zanden

weblogs | 14 mei 2018

In de praktijk worden problemen meestal opgelost als ze zich voordoen. Het leanprincipe streeft naar proactiviteit. Lean is geen technisch hoogstandje, het gaat om denkpatronen op de schop nemen. Hierdoor ontstaan situaties waarin betrokkenen dezelfde taal moeten spreken om optimale toegevoegde waarde te creëren en verspillingen te elimineren. Voor een geslaagde implementatie van lean zijn betrokkenheid van management en medewerkers dan ook cruciaal.

Sanne van der Zanden

De mens staat centraal

Bij lean gaat het immers over processen én mensen. De technieken van lean zijn eigenlijk heel logisch en samenhangend. Mensen zijn binnen lean dan ook belangrijker dan tools, programma’s, apparatuur, materiaal of kapitaal. Zij hebben vaak veel talenten, ideeën en energie om een bijdrage te leveren binnen het traject.

Het zijn juist de medewerkers die de voordelen weten te benoemen binnen hun werk(omgeving). Immers, zij zijn het die dagelijks de processen uitvoeren en de klanten te woord staan. Als het management niet profiteert van dit menselijk kapitaal mist ze veel kansen op verbeteringen. Dan zal een lean traject veel minder impact hebben op de verbetering van de werkprocessen binnen de gemeente.

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.