partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Meerjarenplanbord om de strategische koers te bepalen

nieuws | 22 april 2020

Focus op digitale dienstverlening, technologische disruptie, veranderende klantbehoeften en herindelingen: de omstandigheden waarin je als gemeente opereert veranderen sneller dan ooit. Daardoor is het als gemeente noodzakelijk om altijd het reactievermogen te hebben om op nieuwe ontwikkelingen in te springen. Met dat in het achterhoofd is in 2018 het meerjarenplanbord tot stand gekomen.

Meerjarenplanbord


Het meerjarenplanbord is een fysiek magneetbord dat de ontwikkelingen rondom iBurgerzaken bespreekbaar, inzichtelijk en planbaar maakt. Gemeente Utrechtse Heuvelrug is één van de eerste gemeenten die met het bord werkt. Hermannus Stegeman, Manager Publiek bij gemeente Utrechtse Heuvelrug deelt zijn ervaringen.

Hoe werken we nu eigenlijk met iBurgerzaken?

“Wij zijn een van de eerste gemeenten die dit bord zijn gaan gebruiken”, zo vertelt Hermannus. “Wij waren intern bezig om te bekijken hoe we nu echt met iBurgerzaken (willen) werken en aan de andere kant in gesprek met PinkRoccade om eens kritisch te kijken naar onze samenwerking, het contract en de ontwikkelingen binnen iBurgerzaken”. Het meerjarenplanbord kwam vervolgens ter sprake en bleek een perfecte tool om deze vragen in te borgen. Op het bord is namelijk de roadmap van iBurgerzaken te zien en de huidige situatie van onze gemeente: welke apps gebruiken we wel/niet en wat zijn de selfservice percentages? Daarnaast werken we met magneten om aan te geven waar we staan (zowel ambtenaren- als burgerkant) en waar we naartoe willen (met de gewenste prioriteiten). Het is dus echt een praatstuk geworden vanaf het moment dat het op onze afdeling kwam te staan”.

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.