partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Meerssen als eerste gemeente over op SEPA Incasso

persberichten | 4 september 2013

Meerssen stapt als eerste gemeente in Nederland over op SEPA Incasso, in samenwerking met de Bank Nederlandse Gemeenten. SEPA, Single Euro Payments Area, is een belangrijke stap op weg naar een geïntegreerde Europese betaalmarkt.

PinkRoccade-logo

Stan Mohnen, applicatiebeheerder CiVision Innen bij de gemeente Meerssen: “Wij zijn in april 2013 samen met PinkRoccade Local Government begonnen met de voorbereidingen van het SEPA-traject. Dit werd in augustus 2013 afgerond. We wilden de drukke tijd vlak voor 1 februari 2014, als alle gemeenten moeten zijn overgestapt op SEPA, vermijden. Bovendien hebben we nu alle tijd om de systemen te testen. PinkRoccade heeft unieke kennis op het gebied van digitalisering van gemeentelijke processen. Zij weten precies waaraan software en data wettelijk moeten voldoen. Daarnaast zijn de lijnen kort en worden we snel geholpen bij vragen. Wij zijn zeer tevreden over de SEPA-implementatie en de service van PinkRoccade.”

Een belangrijk onderdeel van SEPA is het gebruik van International Bank Account Number (IBAN), bestaande uit achttien tekens, in alle 32 Europese lidstaten. Vanaf 1 februari 2014 maakt iedereen in Nederland gebruik van IBAN als rekeningnummer. Zowel bedrijven en overheden, als consumenten.

Expertise delen om ambities te versnellen

PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions, regelde voor de gemeente Meerssen de complete ontzorging van de overschakeling naar SEPA. Hiervoor voerde PinkRoccade eerst een impactanalyse uit van de gehele gemeentelijke organisatie, zodat duidelijk werd welke afdelingen en onderdelen te maken zouden krijgen met de overstap naar SEPA. Daarna paste PinkRoccade de geïmplementeerde applicaties aan, waaronder Belastingen, Innen en Middelen. Vervolgens regelde PinkRoccade de opleiding van ambtenaren en de afstemming met derden, zoals de Bank Nederlandse Gemeenten, printservicebureaus en ICT-leveranciers, voor de aanpassing van interfaces.

Frank van de Vinne, directeur Bedrijfsvoering PinkRoccade Local Government: “PinkRoccade Local Government helpt gemeenten door in co-creatie financiële processen te optimaliseren en met ICT te ondersteunen. Wij beschikken over kennis van nationale en Europese wetgeving. Een concreet, tastbaar voorbeeld van PinkRoccade Local Government als co-creator van publieke dienstverlening is onze SEPA-dienstverlening. Het harmoniseren van het betalingsverkeer binnen Europa is iets waar elke gemeente in Nederland mee te maken krijgt. PinkRoccade biedt de service en ontzorging voor gemeenten om ervoor te zorgen dat hun processen hierop volledig zijn aangepast. Dit past helemaal in onze strategie om steeds meer ontzorging te kunnen bieden, waaronder het volledig overnemen van beheerdiensten en het plaatsen van hardware in de Pink Private Cloud. Gemeenten kunnen vervolgens de capaciteit die vrijkomt door onze ondersteuning, besteden aan zaken waar ze echt waarde toevoegen, namelijk het verlenen van service aan burgers en bedrijven.”

Over gemeente Meerssen
Deze gemeente heeft haar inwoners en bezoekers veel te bieden: prachtig natuurschoon, rustieke plekjes, monumentale gebouwen, gezellige dorpskernen en bovenal een bloeiende en hechte gemeenschap!
Gemeente Meerssen biedt een groot aantal voorzieningen, zoals een compleet winkelaanbod, binnen- en buitensportaccommodaties, bibliotheken en ga zo maar door. De nabijgelegen stad Maastricht completeert de voorzieningen met o.a. een academisch ziekenhuis, bioscopen en theaters. In het bestuurscentrum werken 120 medewerkers, die niet alleen de ca. 19.300 inwoners van Meerssen, maar ook externe relaties graag van dienst zijn.

Over PinkRoccade Local Government
De Nederlandse lokale overheden staan voor grote uitdagingen. Steeds meer taken worden gedecentraliseerd, terwijl tegelijkertijd de middelen afnemen. Publieke spelers en marktpartijen raken steeds meer verweven en de overheid vraagt meer eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van de burger. De overheid zal dienstverlening regisseren in plaats van die helemaal zelf te leveren, en zal maatschappelijke initiatieven vanuit de burger en de markt steeds meer faciliteren.
Daarvoor zijn andere samenwerkingsverbanden en werkvormen nodig. De zoektocht naar de nieuwe, netwerkgedreven overheid wordt door ons ondersteund door informatietechnologie daarin een vormgevende én uitvoerende rol te geven. Informatietechnologie, de (onzichtbare) enabler van nieuwe diensten en rollen van de overheid, is daarbij methode en oplossing tegelijk: geeft vorm aan het denken en maakt de implementatie daarvan mogelijk.
Als co-creator van publieke dienstverlening zorgt PinkRoccade Local Government samen met lokale overheden en maatschappelijke organisaties doorlopend voor nieuwe oplossingen.

Over Total Specific Solutions
Total Specific Solutions (TSS) is een van de grootste niet-beursgenoteerde softwareondernemingen van Nederland. De TSS bedrijven zijn gespecialiseerde technologiebedrijven met een focus op een specifieke expertise of een specifieke marktsector (vertical market) software. De TSS bedrijven zijn: Everest, KZA, PharmaPartners, PinkRoccade Local Government, PinkRoccade Healthcare, TASS en Yonder. TSS is een strategische marktspeler: één onderneming, één gedeelde marktvisie en een volledig commitment aan de markten waarin de TSS bedrijven opereren. Voor meer informatie: www.totalspecificsolutions.nl.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.