partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Meldplicht datalekken vanaf 2016 actief

persberichten | 22 december 2015

Vanaf 1 januari 2016 wordt het wettelijk verplicht om datalekken te melden. Deze wet betreft zowel grootschalige (cyber)inbraak incidenten als diefstal van bijvoorbeeld laptops of USB-sticks.

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) kan naast een officiële waarschuwing met deze wijziging ook overgaan tot het uitdelen van boetes als organisaties zich niet aan de wet houden. Waarschijnlijk heeft u daar als gemeente al de nodige voorbereidingen voor getroffen, maar wat betekent dit voor de communicatie met ons?

Vanuit onze ISO27001 certificering zijn onze processen reeds ingericht op een strak informatiebeveiligingsbeleid. Dit geldt zowel voor onze interne systemen als onze diensten die wij bijvoorbeeld vanuit de Pink Private Cloud leveren. Echter zullen we zowel intern als extern een aantal werkwijzen gaan aanpassen zodat gegevens altijd op een zeer veilige manier worden uitgewisseld. Dit betekent bijvoorbeeld dat uitwisseling van gegevens via e-mail niet altijd veilig genoeg is en we zullen vragen om informatie in een aantal gevallen op een andere manier uit te wisselen. Berichtgeving over de wijzigingen en verdere maatregelen die wij treffen op dit vlak zal binnenkort op het dKOC worden gepubliceerd. Daarnaast zal er een bericht uitgaan naar onze hoofd contractpersonen. Houd deze kanalen dus in de gaten!

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.