partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Nieuwkoop kwartiermakersgemeente van PinkRoccade.

persberichten | 2 april 2013

De gemeente Nieuwkoop en PinkRoccade Local Government, IT-dienstverlener voor de gemeentemarkt, werken gezamenlijk aan een nieuwe burgerzakenoplossing. Nieuwkoop is een van de 25 kwartiermakersgemeenten van PinkRoccade.

PinkRoccade-logo

Nieuwkoop is een van de 25 kwartiermakersgemeenten van PinkRoccade. De aangesloten gemeenten spelen samen een voortrekkersrol in het mGBA-programma (modernisering Gemeentelijke Basis Administratie) van de rijksoverheid. Doel is om de kwaliteit van de gemeentelijke gegevens te verbeteren. Dit moet uiteindelijk leiden tot een betere dienstverlening aan burgers. Hierdoor komen gemeenten tot een efficiëntere, snellere, voordeligere en betrouwbaardere manier van werken. PinkRoccade speelt een actieve en leidende rol en draagt inhoudelijk bij aan het programma. Daarbij is er voortdurend afstemming met de GebruikersVereniging PinkRoccade Local Government (GV).

Co-creatie en innovatie staan centraal in de samenwerking met de gemeente Nieuwkoop. De gemeente levert praktische kennis rond burgerzakenprocessen. PinkRoccade biedt de capaciteit en expertise om deze kennis om te zetten in een moderne, efficiënte en gebruiksvriendelijke ICT-oplossing voor allerlei burgerzakenprocessen. Denk hierbij aan het aanvragen van een reisdocument en het aangeven van een geboorte of een overlijden.

Tijdens het project wisselen beide partijen voortdurend kennis uit. Ze delen hun ervaringen ook met gemeenten in de regio. Door op te treden als kwartiermaker, speelt Nieuwkoop in op de ambitie om de dienstverlening aan burgers en bedrijven continu te verbeteren. Gezamenlijk optrekken om een oplossing voor de burger van de toekomst te ontwikkelen, waarmee burgers en bedrijven zelf op elk moment en met elk device een product of dienst bij de gemeente kunnen afnemen. Zelfservicemogelijkheden via pc, laptop, tablet of smartphone spelen daarbij een belangrijke rol.

“Vrij, actief en betrokken. Daar staat de gemeente Nieuwkoop voor. Onze inwoners zijn betrokken bij elkaar en wij zijn betrokken bij onze inwoners”, zegt wethouder Piet Melzer. “We zetten actief in op innovaties die de dienstverlening aan onze inwoners verder kunnen verbeteren. Door de publiek-private samenwerking met PinkRoccade Local Government kunnen we actief meedenken en zo de systemen verder optimaliseren. Op deze manier kunnen wij de dienstverlening nog verder verbeteren.”

Modernisering
De nieuw te ontwikkelen oplossing is gebaseerd op de modernste technologische ontwikkelingen, zoals SaaS, cloud computing, en gebruikt onafhankelijke – en voordeliger – open source-componenten. Door bij de ontwikkeling nauw samen te werken met klanten op basis van co-creatie binnen een publiek-private samenwerking, sluit het nieuwe systeem naadloos aan op de klantprocessen.

“Burgerzaken is strategisch gezien zeer belangrijk voor PinkRoccade Local Government. We streven dan ook voortdurend naar innovatie op dit gebied”, zegt Han Knooren, algemeen directeur van PinkRoccade Local Government. “Door nauw samen te werken met kwartiermakersgemeenten als Nieuwkoop, ontwikkelen we een betere, efficiëntere oplossing die past bij de moderne dienstverlening van gemeenten vandaag de dag.”

Over PinkRoccade Local Government
Al meer dan dertig jaar ondersteunt PinkRoccade Local Government met een uitgebreid portfolio van oplossingen en diensten op het gebied van advies en infrastructuur de lokale overheid bij de uitvoering van haar wettelijke taken en bij de optimalisering van haar bedrijfsvoering. PinkRoccade Local Government vertaalt zijn uitgebreide kennis en expertise voortdurend in nieuwe bedrijfssoftwareproducten en -diensten. Het zijn innovatieve producten die zich in de praktijk hebben bewezen. Zo biedt PinkRoccade Local Government op basis van zijn unieke competenties de lokale overheid de continuïteit, betrouwbaarheid en zekerheid die zij zoekt. PinkRoccade Local Government is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). TSS is met ruim 1.800 medewerkers en dertien vestigingen een van de grootste niet-beursgenoteerde IT-ondernemingen van Nederland.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.