partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Onderzoek ziekte van Huntington speerpunt Pink Sponsoractie

persberichten | 22 september 2014

PinkRoccade Local Government organiseert op 10 oktober 2014 de Pink Sponsoractie door ’s-Hertogenbosch ten behoeve van onderzoek naar de ziekte van Huntington.

Pink Sponsoractie 2014.

De ICT-dienstverlener, onderdeel van Total Specific Solutions, roept collega’s, klanten, relaties en andere geïnteresseerden op om zich in te schrijven voor dit jaarlijkse evenement. Gekozen kan worden tussen hardlopen, wielrennen of mountainbiken.

De ziekte van Huntington is een erfelijke ziekte die bepaalde delen van de hersenen aantast. Het kan leiden tot onwillekeurige bewegingen die langzaam verergeren met bijkomend een verscheidenheid aan psychiatrische symptomen. Op dit moment is de ziekte ongeneesbaar en kunnen symptomen ook niet worden bestreden. De opbrengst van de sponsoractie wordt gedoneerd aan onderzoek naar de effecten op families. Samenstelling van behandelteams, onderzoek naar meetinstrumenten en de effecten op de kwaliteit van het leven zijn de belangrijkste onderzoeksdoelen.

Sponsoractie

Het is voor deelnemers van de Pink Sponsoractie mogelijk om 5, 10 of 15 kilometer te hardlopen, 40 of 80 kilometer te wielrennen of 30 kilometer te mountainbiken. De tochten vinden plaats in de buurt van en eindigen bij het kantoor van PinkRoccade Local Government in ’s-Hertogenbosch. De hardlooproute voert onder meer langs industrieterrein ‘De Pettelaar’ en de Zuiderplas. Het fiets-gedeelte gaat langs Vught en Helvoirt of Sint-Michielsgestel en de Beeksche Waterloop. Deelnemers moeten zelf sponsoren zoals collega’s, klanten, familieleden, vrienden en kennissen mobiliseren. De Pink Sponsoractie kan ook worden gesteund door geld over te maken naar NL78ABNA0445000139 ten name van PinkRoccade Local Government BV te ’s-Hertogenbosch onder vermelding van “Donatie sponsoractie 2014 PinkRoccade Local Government”.

Waarom ziekte van Huntington

De keuze van PinkRoccade Local Government om dit onderzoek te sponsoren is ingegeven door medewerker Ton van Erp, Test Specialist C.A.T. ‘Mijn vrouw en ik vangen momenteel twee kinderen op waarvan de moeder lijdt aan de ziekte van Huntington. Deze kinderen moesten het huis uit omdat de moeder, vader is niet in beeld, niet voor hen kan zorgen. Door haar ziekte maakt ze onverwachte bewegingen. Zo vermoeden we bijvoorbeeld dat de jongste van de commode is gevallen bij het luier verschonen. Haar zusje heeft veel zorgtaken op zich genomen en mist hierdoor als het ware de kans om gewoon kind te zijn. Het onderzoek dat we met de Pink Sponsoractie steunen is hierop gefocust.’

Praktische informatie Pink Sponsoractie

Deelnemers moeten zelf zorgen voor sponsoren voor hun tocht. Te denken valt aan collega’s, klanten, familie, collega’s, vrienden en kennissen. Sympathisanten kunnen ook een bedrag overmaken naar NL78ABNA0445000139 ten name van PinkRoccade Local Government BV te ’s-Hertogenbosch onder vermelding van “Donatie sponsoractie 2014 PinkRoccade Local Government

Deelname aan de tocht is gratis. Iedere deelnemer ontvangt gratis een wielren- of hardloopshirt van PinkRoccade Local Government.

Het programma:

  • 13:15 Start 80 km wielrennen
  • 14:45 Start 30 km mountainbiken
  • 15:00 Start 15 km hardlopen en 40 km wielrennen
  • 15:30 Start 10 km hardlopen
  • 16:00 Start 5 km hardlopen 16:30 Ontvangst deelnemers bij receptie en borrel

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.