partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Op bezoek bij gemeente Heerhugowaard

door: Engelbert Wijnhoven

weblogs | 25 juni 2018

In april zijn we op bezoek geweest bij gemeente Heerhugowaard vanwege grote onvrede over de performance, en daarover hieronder meer. In mijn vorige blog schreef ik over ons bezoek aan gemeente Edam-Volendam in maart en de constateringen aldaar; de verbeteringen in het zoekscherm en de instellingen van Gemnet. Ook deed ik een oproep aan de applicatiebeheerders om alle performanceproblemen bij ons te melden. En de belofte om ervaringen van klantbezoeken te delen.

Engelbert Wijnhoven - PinkRoccade

Constatering 1: Gemnet-verbinding fout ingesteld

Gemeente Heerhugowaard werkt al een geruime periode met iBurgerzaken. Er was echter grote onvrede over de performance. De wachtrij was op enig moment meer dan 1 uur; onacceptabel. In dit geval zijn 2 consultants, een technische en een functionele consultant, op locatie gekomen om een site-check uit te voeren.

De eerste stap was het nalopen van de gemnet-verbinding. Wederom was de gemnet-router niet juist ingesteld. Dit is ter plekke verholpen door de consultant in samenwerking met KPN en de netwerkbeheerder van de gemeente. Het advies blijft om periodiek bij KPN te vragen of de gemnet-verbinding geen fouten weergeeft.

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.