partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Ouders enthousiast over digitale geboorteaangifte

artikelen | 19 juli 2016

Geboorteaangifte doen is zo gepiept in het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom. Er komt geen pen en papier meer aan te pas. Kersverse ouders leveren via iGeboorte alle gegevens digitaal aan, en zetten vervolgens hun elektronische handtekening onder de akte. Ook de ambtenaar kan in het gemeentehuis elektronisch ondertekenen.

Een geweldige gebeurtenis, een gezinsuitbreiding, de eerste voeding, veel kraambezoek… Wie net vader is geworden, kan zijn tijd beter gebruiken dan in de rij bij Burgerzaken te staan. Daarom bieden gemeente Bergen op Zoom en Bravis ziekenhuis vanaf nu online dienstverlening. Hiermee kan de geboorteaangifte 24/7 vanuit het kraambed digitaal worden geregeld. Snel en eenvoudig. Wel zo gemakkelijk!

“Naast dat digitale dienstverlening heel goed past bij onze taakstelling, is het ook een verbetering”

Jos Hopmans, Teammanager Publiekszaken gemeente Bergen op Zoom

 ‘Dat bespaart ouders veel tijd en gedoe’, licht Jos Hopmans, Teammanager Publiekszaken bij de gemeente Bergen op Zoom, toe. ‘Betere service voor de burgers is onze voornaamste drijfveer. Daarnaast is het voor ons uiteraard prettig als ouders alle informatie al hebben ingevuld. Dat bespaart ons meer dan twintig minuten per aangifte ten opzichte van de periode dat we een geboorteloket hadden in het ziekenhuis waar de gehele aangifte werd verwerkt.’ 

Lees verder in de klantcase!


 

Download het whitepaper: Ouders enthousiast over digitale geboorteaangifte

U kunt dit whitepaper downloaden door uw naam, organisatie en e-mailadres in te vullen. U ontvangt een mail met de downloadlink.

voornaam

achternaam

organisatie

functie

e-mail

verzenden

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.