partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Ouders enthousiast over digitale geboorteaangifte in ziekenhuis

artikelen | 16 september 2015

Geboorteaangifte doen is zo gepiept in Almelo. Nieuwe ouders leveren via iGeboorte alle gegevens digitaal aan, en zetten vervolgens hun handtekening in het Geboorteaangifteloket in het ziekenhuis.

Wie net vader is geworden, heeft al genoeg aan zijn hoofd. Een baby die veel zorg nodig heeft, een vrouw die nog niet op de been is en vrienden en familieleden die willen weten hoe het gaat en wanneer ze langs kunnen komen bijvoorbeeld. Het verplichte tripje naar het gemeentehuis om aangifte te doen, komt dan ook meestal niet gelegen. Gemeente Almelo speelt daar op in met iGeboorte – de mogelijkheid om digitaal alle benodigde informatie aan te leveren bij de gemeente – én een geboorteloket in het ziekenhuis, waar ouders hun handtekening kunnen zetten.

‘Dat bespaart ouders veel tijd en gedoe’, licht Debbie Schoenmaker, senior medewerker Klantcontactcentrum team Burgerzaken bij de Gemeente Almelo, toe. ‘Betere service voor de burgers is onze voornaamste drijfveer. Daarnaast is het voor ons uiteraard prettig als ouders alle informatie al hebben ingevuld. Dat bespaart ons zo’n zeven minuten per aangifte. Tijd die we kunnen besteden aan ouders met een complexere situatie.’

Een ander voordeel van digitale aangifte is dat er minder fouten gemaakt worden in de naamgeving van de baby. Jurriaan Piek, directeur Publiekszaken van PinkRoccade Local Government: ‘Het komt verbazingwekkend vaak voor dat vaders een foutje maken in de schrijfwijze van de naam, terwijl moeders daar over het algemeen goed op letten. Door de mogelijkheid om digitaal aangifte te doen, zal het aantal correcties op de naamgeving sterk verminderen.’


 

Download het whitepaper: Ouders enthousiast over digitale geboorteaangifte in ziekenhuis

U kunt dit whitepaper downloaden door uw naam, organisatie en e-mailadres in te vullen. U ontvangt een mail met de downloadlink.

voornaam

achternaam

organisatie

functie

e-mail

verzenden

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.