partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Pink tegen kanker: 100 km estafetteloop tegen huidkanker

persberichten | 15 juli 2013

Met hopelijk heel veel sponsorgeld staan er naar verwachting tientallen collega’s en relaties aan de start. Door middel van de Pink Sponsorloop 2013 willen wij het wetenschappelijk onderzoek naar de opname en omzetting van de BRAF remmers in het bloed bij uitgezaaide melanoompatiënten kracht bijzetten.

PinkRoccade-logo

Het melanoom is een agressief groeiende, kwaadaardige vorm van huidkanker. De kans dat het melanoom zich door het lichaam verspreidt, is redelijk groot en daardoor is het melanoom een levensbedreigende aandoening. In Nederland is melanoomkanker momenteel de snelst groeiende vorm van kanker. Jaarlijks komen er ruim 4.800 nieuwe patiënten bij. De afgelopen 10 jaar is het aantal melanoompatiënten zelfs met 50% toegenomen!

Dit is persoonlijk
Ook binnen PinkRoccade Local Government krijgen collega’s te maken met deze of een andere vorm van kanker. Daarom was het niet zo moeilijk om na ons sponsorproject van vorig jaar – Pink tegen MS – een nieuw doel te benoemen. Deze strijd is voor iedereen persoonlijk.

Vliegen over het asfalt
De uitdaging: de atleten van PinkRoccade Local Government maken een krachtige vuist voor de behandeling van melanoomkanker door het lopen van een 100 kilometer estafetteloop op vrijdag 13 september 2013 tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in Leiden en ons nieuwe hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch.

Met hopelijk heel veel sponsorgeld staan er naar verwachting tientallen collega’s en relaties aan de start. Door middel van de Pink Sponsorloop 2013 willen wij het wetenschappelijk onderzoek naar de opname en omzetting van de BRAF remmers in het bloed bij uitgezaaide melanoompatiënten kracht bijzetten.

“De BRAF remmers zijn een enorme vooruitgang op het gebied van de behandeling van uitgezaaid melanoomkanker. Er is echter nog ontzettend veel te bereiken door de resistentie van het medicijn te vertragen of zelfs tegen te gaan. We willen de mensen met deze vorm van kanker een langer en kwalitatief beter leven geven. Daarvoor is gericht onderzoek en dus ook financiële ondersteuning nodig.”

Dr. H.W. Kapiteijn, internist-oncoloog
Leids Universitair Medisch Centrum

Het medicijn
In de afgelopen jaren zijn er door wetenschappelijk onderzoek medicijnen ontwikkeld die de levensverwachting van melanoompatiënten met uitzaaiingen aanzienlijk heeft verbeterd. Een van deze medicijnen betreffen BRAF remmers die gegeven worden bij patiënten met melanoomuitzaaiingen met een afwijking (mutatie) in het BRAF gen. Helaas treedt er bij bijna alle melanoom patiënten die hiermee behandeld worden binnen een jaar resistentie op waardoor de medicijnen hun werking volledig verliezen.
Het LUMC is een leidend onderzoeksinstituut op het gebied van de behandeling van uitgezaaid melanoom. Zij wil zich verder richten op onderzoek naar resistentie van BRAF remmers. Lees meer over dit project.

13 september is het Pink tegen kanker!
De estafette sponsorloop: 100 kilometer, bijna 100 deelnemers, gezamenlijk over de finish. Het is haalbaar, als je nu begint. Niet alleen met trainen uiteraard, maar ook met sponsors werven. Benader, vrienden, familie, kennissen (en klanten), en zorg dat ze je aan de start brengen met een prachtig sponsorbedrag.

Nog niet opgegeven? Stuur een mail aan info.prlg@pinkroccade.nl.

Niet meelopen, maar toch onze actie steunen?
Steun deze actie door geld over te maken naar ABN-Amro rekening 44.50.00.139 ten name van PinkRoccade Local Government BV te ’s-Hertogenbosch onder vermelding van “Donatie Pink tegen Kanker 2013”.

Hardlopen tegen kanker, je uiterste best doen voor al die mensen met deze ziekte; dat geeft een extra goed gevoel als je over de finish komt.

Voor meer informatie over preventieve maatregelen tegen melanoom huidkanker kijk ook op de website van Stichting Melanoom. Vroege herkenning en behandeling zijn zeer belangrijk. Wanneer een melanoom in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de kans op een succesvolle behandeling groot.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.