partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

PinkRoccade Innovatie Award 2014 naar Leidschendam-Voorburg

artikelen | 29 oktober 2014

Drie projecten en vier gemeenten streden uiteindelijk om de eervolle award. Een vakkundige jury had het zwaar met de beoordeling. “Ik merk daarbij op dat het verschil tussen de winnaar en de beide anderen geen armlengte verschil was, maar slechts een teenlengte”, aldus de juryvoorzitter Jan van Ginkel.

PinkRoccade Innovatie Award 2014 naar Leidschendam-Voorburg

Ook de concurrenten van Leidschendam-Voorburg, De Ronde Venen en Zwijndrecht/Hendrik Ido Ambacht, maakten serieuze aanspraak op de PinkRoccade Innovatie Award 2014.

“Dat laat onverlet dat de winnaar meer dan overtuigend heeft gewonnen. Basis voor die overtuiging is dat vele andere gemeenten, van klein tot groot, op de stoep staan te dringen om zich te laten inspireren – het is wel degelijk mogelijk om ook met lókale innovatie van betekenis te zijn voor een heel lánd”, is de samengevatte lofzang van de jury over de winnende gemeente.

Van frustratie naar innovatie

Het papieren projectenboek moest digitaal. Hoe een simpel idee en veel daadkracht de werkwijze van een hele organisatie kan veranderen. In Leidschendam waren het Leon de Bakker, Glenn Boere en Jeanet Rintjema die opstonden. Op basis van hun ervaring en kennis met projecten, it en informatiebeheer veroorzaakten zij in een paar maanden tijd een kleine revolutie in de manier van projectrapportage.

Nieuwsgierig? Bekijk hier het digitale projectenboek: http://projectenboek.leidschendam-voorburg.nl .

Reactie Leidschendam-Voorburg

Wethouder Heleen Mijdam komt er graag de collegevergadering voor uit. “Super, ik ben hier echt heel blij mee”, is de logische maar niet minder gemeende reactie uit de gemeente zelf. “Een goede reden om het nog beter te maken. Maar ik denk ook echt dat we iets hebben neergezet wat niet allen voor onze gemeente is. Hier kunnen echt een heleboel anderen ook hun voordeel mee doen.”

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.