partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

PinkRoccade lanceert denktank PinkValley

artikelen | 21 mei 2014

PinkRoccade Local Government en PinkRoccade Healthcare, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), dagen ambtenaren en zorgprofessionals uit om het beste idee te bedenken voor digitale dienstverlening in Nederland. In de denktank PinkValley wordt de strijd aangegaan om een app te bedenken die dienstverlening richting burgers vergroot. Yonder (ook onderdeel van TSS) gaat het winnende idee daadwerkelijk ontwikkelen.

PinkRoccade lanceert denktank PinkValley

Bart Gelsing, Development Manager bij PinkRoccade Local Government: “De tijd dat ambtenaren en zorgprofessionals achter een bureau bedenken wat goed is voor de burger, moeten we definitief achter ons laten. We luisteren naar de behoeften van mensen en vertalen dit in nieuwe diensten en toepassingen. Met die gedachte is PinkValley ontstaan. In deze multidisciplinaire snelkookpan wordt hier handen en voeten aan gegeven. In meerdere sessies krijgen deelnemers van PinkValley de kans om de app van de toekomst te bedenken. De eerste ideeën zijn te lezen op de campagnewebsite van PinkValley. Doelstelling is om hét idee van de toekomst te vinden.’

Los van bestaande conventies

Han Knooren, directeur van PinkRoccade Local Government en Huub Deterd, directeur van PinkRoccade Healthcare, zien dat de maatschappij steeds meer in een open setting aan de slag gaat met de behoefte van de burger Knooren: “We willen de Nederlandse dienstverlening verder professionaliseren. In co-creatie met een groep die naar hetzelfde doel streeft en werkt, los van bestaande conventies. Dit is meestal de broedplaats voor de beste oplossingen. Binnen PinkRoccade delen we deze ambitie. Goede dienstverlening is integraal en op deze manier zorgen we ervoor om out-of-the-box met elkaar hierover na te denken en daadwerkelijk resultaten te boeken.”

Belangrijke data

Op vrijdag 13 juni worden de deelnemers uitgenodigd om in teams na te denken over hun bijdrage voor de app van de overheid en die van zorgorganisaties. Het wordt een middag waarin iedereen op een vrije manier kan nadenken over innovatieve ideeën. Op 12 september wordt tijdens ”Prototype this” de ideeën uitgewerkt in ontwerpen en mock-ups. Op het einde van de dag worden deze ideeën gepresenteerd aan een jury. Deze jury bepaalt uiteindelijk welke drie teams op het PinkRoccade-event ‘Innoveren doe je samen’, 25 september in ‘t Spant te Bussum, hun ideeën mogen presenteren. De ruim 1.500 bezoekers van het event bepalen uiteindelijk wie de winnaar wordt en daarmee welke app ontwikkeld zal worden.

Feiten over PinkValley

In de denktank PinkValley wordt de strijd aangegaan om een app te bedenken die dienstverlening richting burgers vergroot.

Wie kunnen zich inschrijven voor PinkValley?

  • Ambtenaren bij lokale gemeenten
  • Zorgprofessionals in de verpleging, verzorging, thuiszorg, gehandicaptenzorg, GGZ en ziekenhuizen
  • Experts en studenten

Belangrijke data:

  • Vrijdag 13 juni: ‘Friet Friday’- locatie PinkRoccade Local Government (’s-Hertogenbosch). Doel van deze middag: bij elkaar brengen van ambtenaren en zorgprofessionals om ideeën te verzamelen voor de app van de toekomst.
  • Vrijdag 12 september (en zaterdag 13 september): ‘Prototype this’- locatie PinkRoccade Healthcare (Apeldoorn). Tijdens “Prototype this” worden ideeën uitgewerkt in mock-ups/ prototypes door teams bestaande uit een mix van verschillende expertises. Deze ideeën worden op het einde van de dag(-en) gepresenteerd. De jury maakt bekend welke teams op het PinkRoccade-event ‘Innoveren doe je samen’ hun idee mogen presenteren.
  • Donderdag 25 september: “Innoveren doe je samen” – locatie ’t Spant! (Bussum). De drie winnaars presenteren hun ideeën. De bezoekers beslissen wie er wint. De gekozen app wordt daadwerkelijk ontwikkeld!

Inschrijven

Meer informatie is te vinden via http://pinkvalley.tumblr.com

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.