partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

PinkRoccade Local Government stelt ICT-werkervaringsplek beschikbaar

persberichten | 24 juli 2015

PinkRoccade Local Government gaat vanaf september een werkplek aanbieden op de Servicedesk bij de businessunit Samenlevingszaken. Mensen die een bijstandsuitkering hebben kunnen zo in een half jaar specifieke vaardigheden opdoen.

Dit kan ze helpen bij het verder zoeken naar een baan. Het is de bedoeling dat de komende maanden meer plekken worden gecreëerd bij het ICT-bedrijf uit ’s-Hertogenbosch.

Het project van PinkRoccade Local Government is gestart in samenwerking met Weener XL, het werkbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Weener XL zoekt samen met UWV naar geschikte kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel is om mensen kennis te laten maken met en ervaring te laten opdoen in de ICT-sector. De werkplek wordt in eerste instantie aangeboden met behoud van uitkering met het doel om op termijn voor bepaalde tijd een contract aan te bieden bij PinkRoccade. Het project is beschikbaar voor alle leeftijden en gradaties.

‘Waardevolle stap richting duurzame toekomst’

Yvonne Mandemaker, directeur afdeling Werk en Ontwikkeling Weener XL: “PinkRoccade zorgt ervoor dat kandidaten vanuit een echt dienstverband relevante kennis en kunde opdoen binnen de ict. Ze stromen dus uit de uitkering en verstevigen daarbij hun arbeidspositie aanzienlijk. Dit is een waardevolle stap richting een duurzame toekomst.”

‘Mismatch Nederlandse arbeidsmarkt’

De werkervaringsplek wordt op de afdeling van Patrice van Geffen, manager van de businessunit Samenlevingszaken, gecreëerd. Van Geffen: ‘Uit onderzoek blijkt dat de mismatch op de Nederlandse arbeidsmarkt hoog is. Er is vooral vraag naar ICT’ers en technici op MBO- of HBO-niveau. Door deze plek aan te bieden, willen we hier iets aan doen. Er zitten veel mensen in de bijstand die een zetje in de rug kunnen gebruiken door praktische werkervaring op te doen. Door ze een half jaar op te leiden, hopen we deze mensen meer perspectief te bieden en kunnen we als bedrijf maatschappelijk gezien ons steentje bijdragen.’

Meer over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen leest u hier.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.