partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

PinkRoccade sluit Maasdriel als 100e gemeente aan op NHR

persberichten | 24 september 2015

De gemeente Maasdriel is aangesloten op het Nieuw HandelsRegister (NHR) via Makelaarsuite van PinkRoccade Local Government. Met deze aansluiting beschikt de gemeente over real-time bedrijfsgegevens afkomstig van de Kamer van Koophandel (KvK). Voor PinkRoccade Local Government is het de 100e NHR-aansluiting.

In het NHR worden alle mutaties van bedrijven, zoals een verhuizing of faillissement, geregistreerd en direct beschikbaar gesteld aan afnemers. Via de koppeling met Makelaarsuite krijgen gemeentelijke afdelingen zoals Belastingen en Vergunningen direct toegang tot deze landelijke voorziening van de KvK. Dankzij de koppeling zijn de binnen de gemeente gebruikte bedrijfsgegevens altijd actueel en betrouwbaar. Hierdoor wordt het uitvoeren van processen een stuk efficiënter.

Zelf gegevens opvragen via Makelaarsuite
Voorheen kregen gemeenten periodiek een bestand met updates van bedrijfsgegevens toegestuurd door de KvK. Deze moest dan handmatig worden ingeladen in de systemen. Door de koppeling kan de gemeente Maasdriel gegevens over bedrijven direct uit het NHR opvragen. Jos van Dillen, teammanager bij de gemeente Maasdriel: “De kwaliteit van onze gegevens zal toenemen. Dit zal de dienstverlening richting onze inwoners en bedrijven nog verder verbeteren.”

Real-time gegevens als basis van werkprocessen
Gemeenten staan voor een grote uitdaging om hun ICT-infrastructuur aan te sluiten op landelijke voorzieningen zoals die van de KvK. Stefan Kuijpers, Product Manager bij PinkRoccade Local Government: “Het gebruik van gegevens afkomstig uit de landelijke voorzieningen moet worden geïntegreerd in alle werkprocessen. De focus ligt hierbij nog te veel op techniek, terwijl het in onze ogen juist moet gaan om de toegevoegde waarde van de nieuwe gegevens. Met Makelaarsuite nemen wij de complexiteit van de integratie weg en bieden wij een bewezen en goed werkende oplossing.”

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.