partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Public Scrum: het einde van de eindeloze vergadercultuur

white-papers | 6 oktober 2013

Public Scrum is een vorm van samenwerking die zich kenmerkt door korte cycli, een scherpe focus, heldere rollen, bundeling van krachten, integraliteit, innovatie en een platte structuur. Een projectmethodiek waarmee gemeenten snel en adequaat kunnen inspelen op veranderingen in maatschappij én wetgeving.

PinkRoccade Public Scrum bij de gemeente

Een schets van de achtergrond

Gemeenten staan aan de vooravond van de grootste verandering in het binnenlands bestuur sinds lange tijd. Een verandering die hen de komende periode onder zware druk zet. Door decentralisaties van het rijk krijgen gemeenten veel meer taken waardoor het gewicht
van de lokale democratie sterk zal toenemen.
En dat terwijl de budgetten als gevolg van de economische crisis sterk worden gekort. Het Gemeentefonds werd al gekort met honderden miljoenen euro’s en in 2017 dreigt een tekort van zes miljard euro bij de Nederlandse gemeenten als ze niet fors gaan bezuinigen.

  • Door decentralisatie van het rijk krijgen gemeenten veel meer taken
  • Op lokale overheden worden honderden miljoenen euro’s gekort
  • Vergrijzing dreigt: het aantal 55-plussers bij de overheid is met ruim 28% toegenomen
  • De rol van gemeenten verandert drastisch
  • De tijdscyclus waarin gemeenten wetten moeten uitvoeren wordt steeds korter
  • Burgers worden steeds veeleisender
  • Gemeenten hebben te maken met een veranderend informatielandschap

Het antwoord? Public Scrum!
PinkRoccade Local Government onderkent de problemen waarmee lokale overheden en beleidsmakers te maken hebben en heeft een oplossing gevonden waarmee gemeenten hun beleid en uitvoering effectief en efficiënt kunnen inrichten: Public Scrum.


 

Download het whitepaper: Public Scrum: het einde van de eindeloze vergadercultuur

U kunt dit whitepaper downloaden door uw naam, organisatie en e-mailadres in te vullen. U ontvangt een mail met de downloadlink.

voornaam

achternaam

organisatie

functie

e-mail

verzenden

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.