partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Publieksprijs GemeentePioniers voor gemeente Almelo

persberichten | 20 februari 2017

Op Valentijnsdag reikte GemeentePioniers awards uit aan gemeenten met de beste, innovatiefste en meest inspirerende voorbeelden van digitale dienstverlening. De aanwezigen gaven gemeente Almelo veruit de meeste rode rozen. Daarmee is de app iGeboorte+ verkozen tot leidend voorbeeld op het gebied van online dienstverlening.

Uit een totaal van 20 prachtige voorbeelden, waren 5 gemeenten genomineerd volgens het meetinstrument van de GemeentePioniers.

Digitale geboorteaangifte grensverleggend

In het Almelose ziekenhuis ZGT kunnen kersverse ouders digitaal aangifte doen van de geboorte van hun kind. Daarvoor zijn twee iPads beschikbaar. Deze zijn voorzien van een speciale pen, waarmee de kersverse ouders een elektronische handtekening onder de aangifte kunnen zetten. De aangifte komt in de werkstroom van de ambtenaar terecht die deze eenvoudig kan verwerken. De (elektronische) handtekening wordt onder de geboorteakte geplaatst. De ouders hoeven dan ook niet meer naar het stadhuis of geboorteloket in het ziekenhuis.

Leidend voorbeeld innovatieve dienstverlening

Almelo is de eerste gemeente in Nederland die dit samen met het ziekenhuis en PinkRoccade Publiekszaken in de praktijk heeft gebracht. Tijdens de ontwikkeling en uitvoering zijn letterlijk de randen van de wet opgezocht. vanuit Zowel de gemeente, het ziekenhuis als PinkRoccade hadden hierbij steeds optimale dienstverlening aan burgers centraal staan. Denk hierbij ook aan termen als gastvrijheid en gebruiksvriendelijkheid.
Gemeenten zoals Bergen op Zoom, Goes en Hardenberg, volgen dit voorbeeld al. Andere gemeenten komen in Almelo kijken hoe het werkt en hebben plannen om dit ook op korte termijn te implementeren. Deze publieksprijs is dus meer dan terecht in handen van gemeente Almelo, een leidend voorbeeld op het gebied van online dienstverlening, gevallen.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.