partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Samen sterk

door: Tjerk Venrooy

weblogs | 14 november 2017

Niet leren bestaat niet. Leren doe je zelfs continu. In de kennisbank van Twynstra Gudde valt te lezen dat er 5 ‘geloofsovertuigingen’ zijn rond het leren: kunst van het afkijken, participeren, kennis verwerven, oefenen en ontdekken. De eerste en laatste behandelde ik uitgebreid in mijn eerdere blogs. Vandaag sta ik stil bij participeren. Want samen sta je sterk. Samen kom je verder!

Tjerk Venrooij

Nieuwe inzichten dankzij participeren

‘Samen’ kent veel verschillende vormen. Belangrijk daarbij is het elkaar aanvullen. Bijvoorbeeld door perspectieven uit te wisselen. Maar ook door naar anderen te luisteren en daar je eigen lessen uit te trekken. Of simpelweg doordat anderen je klankbord zijn en daarmee jouw ideeën verhelderen en aanscherpen. Bovendien zoek je in contact met de ander naar de juiste woorden om uit te leggen wat je bedoelt of hebt ervaren. En zo ontstaan ook gaandeweg weer (hernieuwde) inzichten.

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.