partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Samenwerken bij ketenactivatie voor e-factuurketen

persberichten | 28 maart 2017

Samen met gemeenten Tholen en Borger-Odoorn ontwikkelen wij nieuwe softwarefunctionaliteit voor het ontvangen en verwerken van e-facturen. In april wordt deze nieuwe functionaliteit geïmplementeerd bij deze pilotgemeenten.

Essentieel is dat de e-factuurketen gaan stromen van toeleveranciers naar gemeenten. Vanuit programmabureau PIANOo werken toeleveranciers en gemeenten samen om een werkende e-factuurketen te verwezenlijken.

Bij de twee pilotgemeenten zijn lijsten met de grootste toeleveranciers gemaakt

Vanuit het project Ketenactivatie van programmabureau PIANOo zijn zeven leveranciers, waaronder KPN, telecombedrijven en groothandels bereid gevonden om aan de e-factuurtesten mee te doen. Deze leveranciers zien veel mogelijkheden om hun facturen efficiënter en met minder fouten te gaan versturen. In april vinden de ketentesten plaats. De pilotgemeenten geven aan: “We kijken reikhalzend uit naar de resultaten om de verbindingen daadwerkelijk in gebruik te nemen zodat we een werkende en permanente e-factuurstroom (keten) kunnen realiseren!”

Schema: Beveiligde kanalen e-factureren (Bron: PIANOo)

Simplerinvoicing: beveiligd kanaal voor e-factureren

Om er voor te zorgen dat leveranciers zoveel mogelijk overheden kunnen bereiken, wordt gebruik gemaakt van de standaarden van OpenPEPPOL als kanaal voor het verzenden en ontvangen van e-facturen. OpenPEPPOL wordt in Nederland beheerd door de stichting Simplerinvoicing. De beveiligde e-facturatie route via het netwerk van Simplerinvoicing wordt dan ook gebruikt bij de ketenactivatie.

Functionaliteit e-factureren


Binnen CiVision Middelen komt er functionaliteit om e-facturen volgens het SI-UBL formaat te kunnen verwerken. Een factuur wordt dan automatisch ingelezen waarbij een handmatige validatie niet langer nodig is. Gemeenten sluiten aan op het SimplerInvoicing netwerk via een zogenoemd accesspoint. Bij ons gaat Cliq deze rol van accesspoint vervullen. E-facturen in xml-formaat (SI-UBL) komen via dit accesspoint aan in de gegevensmakelaar (Makelaarsuite) van jouw gemeente. Vanuit Makelaarsuite wordt het bericht aangeboden aan CiVision Middelen, waarmee de facturen direct ingelezen en verwerkt kunnen worden.Benieuwd naar het vervolg?
Houd onze nieuwsbrief in de gaten. Maandelijks geven we een update, ook met ervaringen vanuit de pilotgemeenten.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.