partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Spring in het diepe, het ondiepe doet zeer

door: Tjerk Venrooy

weblogs | 4 oktober 2017

Niet leren bestaat niet. Leren doe je zelfs continu. In de kennisbank van Twynstra Gudde valt te lezen dat er 5 ‘geloofsovertuigingen’ zijn rond het leren: kunst van het afkijken, participeren, kennis verwerven, oefenen en ontdekken. De eerste behandelde ik uitgebreid in mijn vorige blog “Leer door bij anderen af te kijken”. Vandaag sta ik stil bij de laatste. Want ik stimuleer graag dat mensen in mijn omgeving hun eigen weg ontdekken.

Tjerk Venrooij

Spelen, onderzoeken en observeren

Ontdekkers zijn, in mijn beleving, veelal kritisch. Zij zoeken immers een oplossing die de verwachtingen overtreft. Zo zullen zij altijd meerdere bronnen raadplegen. Zich steeds afvragen waarom de andere oplossing beter is dan de eigen, huidige oplossing. Er altijd naar streven het nog beter te doen dan wat ze hebben gezien/gehoord. En continu nagaan of de gehoorde oplossing ook past bij de eigen doelgroep. Want zij weten als geen ander…Hoe beter je kijkt en luistert (met een kritisch oog en oor), hoe groter de kans op een positief resultaat.

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.