partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Steffie verbetert de toegang tot het sociaal domein

nieuws | 14 februari 2019

Misschien heb je het al voorbij zien komen. Toezicht Sociaal Domein biedt hulp om kwetsbare groepen in de samenleving meer zelfredzaam te maken. Dit met de hulp van Steffie. Steffie is ontworpen door Leer Zelf Online. Steffie is uniek, omdat zij iedereen de mogelijkheid geeft zelfstandig online te leren. Dit in de vorm van een vriendelijke animatie. Steffie is een tool om jouw gemeente te ondersteunen en is gratis beschikbaar.

Steffie

Beeld: Steffie-website

Hulp binnen het sociaal domein

We leven in een complexe samenleving. Hierdoor stijgt de behoefte aan extra zorg en ondersteuning. Met name onder mensen met een beperking in het sociaal aanpassingsvermogen. Dit is niet anders binnen het sociaal domein van de gemeente. Het Toezicht Sociaal Domein stelt de geanimeerde webhulp Steffie beschikbaar. Dit in de vorm van een groot aantal gratis online hulpmiddelen.

Projecten

Om de communicatie zo laagdrempelig mogelijk te maken zijn verschillende projecten opgezet. Ze bieden ondersteuning voor:

- DigiD. Steffie legt uit wat het is en waarom je het nodig hebt.
- Verkiezingen. Hier krijgen mensen de mogelijkheid te oefenen hoe ze een stem uitbrengen.
- Ondersteuningsplan. Steffie legt uit wat de persoonlijke rechten zijn en biedt hulp om met het persoonlijke plan aan de slag te gaan.
- SVB eenvoudig. Dit is een makkelijk te gebruiken website van de Sociale Verzekeringsbank. Steffie maakt hier duidelijk welke regelingen van belang zijn.
- Toegang Sociaal Domein. Ervaringsdeskundigen met een verstandelijke beperking onderzochten hoe de toegankelijk het bij de gemeente is.
- Nationale Ombudsman. Hier legt Steffie alles uit over de Nationale Ombudsman. Met name wie hij is en wat hij doet. Daarnaast waarmee hij kan helpen.

Missie

De missie van Leer Zelf Online is het op de kaart zetten van de digitale toegankelijkheid. Dit bij de overheid en binnen het bedrijfsleven. Denk hierbij aan het gebruik van DigiD, MijnOverheid, stemmen, afspraken maken of andere sociale voorzieningen. Dit doet Leer Zelf Online door het maken van websites en apps die aangepast zijn op de kwetsbare groepen.

Benieuwd hoe dit eruit ziet? Klik hier en maak kennis met Steffie.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.