partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Succesvolle pilot met iVerkiezing

door: Dylan Kusters

weblogs | 22 mei 2018

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 gebruikten de gemeenten Hardenberg en Ommen naar volle tevredenheid de spiksplinternieuwe app iVerkiezing. De belangrijkste ervaringen: de nieuwe applicatie zorgt voor minder kans op fouten, tijdsbesparing voor de medewerkers en selfservice door de inwoners.

Dylan Kusters - PinkRoccade

In cocreatie verbeteren van de processen

Jaap Dam, coördinator Publiekszaken en projectleider verkiezingen bij bestuursdienst Ommen-Hardenberg vertelt: De bestuursdienst gebruikt al sinds eind 2015 iBurgerzaken naar volle tevredenheid. Toen in 2017 de vraag kwam om als kwartiermaker mee te werken aan de ontwikkeling van een nieuwe app voor verkiezingen was ik direct enthousiast.

“We waren erg ontevreden over de verkiezingsfunctionaliteit in Cipers en het DKR, het was erg omslachtig. Met name het aanpassen van het aantal kiezers op een stembureau was erg bewerkelijk. En als je vindt dat iets niet goed is, moet je ook kunnen aangeven wat er dan anders zou moeten! Bovendien past het kwartiermakerschap goed bij onze visie op dienstverlening en ambitie om voorop te willen lopen.”

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.