partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

TSS neemt volgende stap in groeistrategie met nieuwe eigenaar

persberichten | 17 december 2013

Total Specific Solutions (TSS), de grootste vertical market software (VMS)-onderneming van de Benelux, neemt de volgende stap in haar groeistrategie met een nieuwe eigenaar Constellation Software. TSS heeft in de Benelux succesvolle en sterke posities gerealiseerd in de verticale markten zorg, finance en overheid. Samen met Constellation Software kan TSS haar Benelux en Europese positie verder verstevigen.

TSS-logo

TSS kenmerkt zich door de strategische visie dat specifieke markten om specifieke software vragen. Deze visie resulteert in software die klanten helpt ambities sneller, efficiënter en effectiever te realiseren. Doordat klanten de waarde van deze vertical market software zien, heeft TSS zich de afgelopen jaren tot een succesvolle onderneming ontwikkeld met sterke marktposities.

Ofschoon vertical market softwareproducten specifiek per sector en verschillend per land zijn, zijn er voldoende generieke technologische en sociale ontwikkelingen die een Europese ambitie mogelijk maken. Daarbij moet gedacht worden aan trends als ‘consumerization of IT’ en ‘big data’. Maar, ook toepassingen van cloudtechnologie of samenwerkingsvormen als business process outsourcing. Deze generieke trends en ontwikkelingen lijken in alle Europese landen plaats te vinden.

Als onderdeel van Constellation Software blijft TSS haar specifieke softwareproducten per land ontwikkelen. Tegelijkertijd profiteren TSS, haar medewerkers en haar klanten binnen Constellation Software van de kruisbestuiving tussen landen op het gebied van trends, technologische ontwikkelingen en innovaties. Klanten krijgen zo het beste van twee werelden; softwareproducten die speciaal voor hun sector en voor hun land ontwikkeld zijn met de wetenschap dat deze software gebaseerd is op wereldwijde kennis, trends en ontwikkelingen.

Robin van Poelje, CEO Total Specific Solutions: “TSS wil de komende jaren blijven groeien en innoveren. Wij voorzien dat een nieuwe generatie softwareproducten steeds meer vanuit een Europees perspectief ontwikkeld zullen worden. Samen met Constellation Software verwachten we te blijven voldoen aan deze zich sterk ontwikkelende marktvraag.”

“Deze transactie biedt ons aanvullende software en technologie in de markt van huisartsen, apothekers, gezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, onroerend goed belastingen en gemeenten”, aldus Mark Leonard, President van Constellation Software. “We voorzien dat de succesvolle afronding van deze transactie toegevoegde waarde zal brengen voor klanten en ten gunste zal vallen van medewerkers en aandeelhouders.”

Constellation Software

De visie en aanpak van TSS heeft het bedrijf gemaakt tot de onderneming, het platform, wat het nu is. Om de internationale groei van TSS te ondersteunen op het gebied van bijvoorbeeld multidisciplinaire software expertise en een internationaal netwerk was een verandering van aandeelhouder gewenst. Het management van TSS, de raad van commissarissen en aandeelhouder Strikwerda Investments hebben de afgelopen periode gezocht naar deze nieuwe aandeelhouder die de groei van TSS mede kan ondersteunen. Constellation Software is gespecialiseerd in vertical market software ondernemingen, met die achtergrond kan zij TSS ondersteunen met het uitrollen van de groei.

TASS

Het management van TASS in Nederland en België heeft gezocht naar hoe zij het beste kan aansluiten bij de Europese VMS-platform ambitie van TSS. TASS, als embedded software ontwikkelaar, kent een dienstverleningspakket en marktbenadering die sterk verschilt van de overige TSS-bedrijven. Omdat TASS weinig profijt kan realiseren uit het VMS-platform heeft het management van TASS, in overleg met TSS, aandeelhouder Strikwerda Investments gevraagd de TASS-aandelen niet aan Constellation Software te verkopen. Dit betekent dat TASS per 1 januari 2014 geen onderdeel meer uitmaakt van de TSS-groep, maar als zelfstandige onderneming verder gaat.

Transactie

Constellation Software Inc. is, door middel van haar volle dochteronderneming Constellation Software Netherlands B.V. (“CSN B.V.”), een bindende overeenkomst aangegaan om 100% van de aandelen van Total Specific Solutions aan te kopen voor een ondernemingswaarde van circa € 240 miljoen onder voorbehoud van aanpassingen uit hoofde van garanties en vrijwaringen van de overeenkomst. TSS wordt een nieuw onderdeel binnen Constellation Software.

Transactie-adviseurs voor TSS waren Allen & Overy, ABN AMRO en KPMG.

Over Total Specific Solutions

Total Specific Solutions (TSS) heeft 1400 medewerkers en een omzet van €174 miljoen in 2012, exclusief medewerkers en omzet van TASS. De TSS bedrijven zijn gespecialiseerde technologiebedrijven met een focus op een specifieke expertise of een specifieke marktsector: ‘vertical market software’. TSS-software maakt een fundamenteel verschil voor zorgorganisaties, overheden en financiële instellingen door deze organisaties en instellingen bijvoorbeeld eenvoudiger te maken en tegelijkertijd hun ambities te realiseren richting hun klanten; de burger, patiënt en consument. De TSS bedrijven zijn: Everest, Blueriq, KZA, PharmaPartners, PinkRoccade Local Government, PinkRoccade Healthcare en Yonder.

Constellation Software

Constellation Software Inc. (Constellation) is een wereldwijde aanbieder van enterprise software oplossingen aan een gevarieerde groep van verschillende verticale markten. Haar belangrijkste strategie is het verwerven, beheren en bouwen van vertical market software bedrijven. In het algemeen bieden deze bedrijven bedrijfskritische softwareproducten die aansluiten bij de specifieke behoeften van klanten in specifieke verticale markten. Constellation heeft vijf operationele groepen die momenteel meer dan 40.000 klanten in ongeveer 60 verschillende verticale markten wereldwijd bedienen. Met het hoofdkantoor in Toronto, Canada, en kantoren in Noord-Amerika, Europa en Australië, heeft Constellation meer dan 6.500 medewerkers die een geconsolideerde omzet genereren van meer dan
US $ 800 miljoen. Constellation Software is genoteerd aan de Toronto Stock Exchange.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.