partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Van overlevingsstand naar procesoptimalisatie met iService bij gemeente Beekdaelen

door: Femke Rhouat-Van der Gouw

weblogs | 31 augustus 2020

De gemeente Beekdaelen (herindeling Onderbanken, Nuth en Schinnen) werkt sinds 1 januari 2019 met iBurgerzaken. Een nieuw burgerzakensysteem en tegelijkertijd een nieuwe fysieke werkplek met nieuwe collega’s…dat was even wennen.

Femke Rhouat-Van der Gouw - PinkRoccade

Cindy Blom-Gulpen, adviseur Publieksdiensten bij gemeente Beekdaelen vertelt daarover: “Het eerste half jaar stonden we in de overlevingsstand, daarna konden we pas gaan werken aan een solide basis en procesoptimalisatie”. In deze praktijkcase vertelt Cindy over hoe ze dat traject hebben aangepakt, mede via diverse iService dagen inclusief verhelderende brown paper sessies.

Kijken naar de functionaliteiten en mogelijkheden van het systeem

Om het optimale uit iBurgerzaken te halen is gemeente Beekdaelen een iService traject gestart met PinkRoccade Publiekszaken. Cindy vertelt: “Ik vroeg me vooral af, waar moeten we beginnen? Daarvoor bood de QuickScan uitkomst, dat was de start van het iService traject”. We zijn daarbij samen met consultant Tom Krijnen gaan kijken hoe medewerkers het systeem nu gebruiken. Hierdoor konden we vervolgens specifieke iService dagen inplannen om bepaalde processen op te pakken”. We zijn gestart met de belangrijkste processen: Hoe loopt het proces nu? Hoe kunnen we het optimaliseren? Weten we wat er allemaal mogelijk is in het systeem? Halen we er wel alles uit? Van Tom kregen we tijdens dit traject ook veel praktijkvoorbeelden van collega-gemeenten te horen. Dit was voor ons waardevol, omdat je die tips ook zelf kan toepassen.”

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.