partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Van scan naar BSN dankzij scanstraat

door: Mat Keijers

weblogs | 8 mei 2018

Gemeente Groningen speelt met het idee om een scanstraat in te richten. We kennen van de COA al de BRP-straat voor het aanmelden van vergunninghouders. Doel van de Groningse scanstraat is echter het versneld uitreiken van een Burgerservicenummer (BSN) bij eerste inschrijving van studenten. En dit pas na een grondige identiteitscontrole. De ideeën zijn gevormd, de techniek is er klaar voor, nu de uitvoering nog. Ongeveer 30 personen dachten woensdag 18 april mee met gemeente Groningen tijdens het NVVB congres…

Mat Keijers PinkRoccade

Gemeente Groningen schrijft jaarlijks 3.000 studenten in

Tim Schuurman, Hoofd Burgerzaken bij gemeente Groningen, start de workshop met het schetsen van de huidige situatie: Voor het inschrijven van 3.000 studenten kent de gemeente Groningen nu een doorlooptijd van 2-4 weken per aangifte. En hier komen op dit moment 4 teams aan te pas: inschrijving op school, verwerken gegevens en gekopieerde legitimatiebewijzen bij gemeente, controle van de invoer en archivering.

Op deze manier is het proces erg arbeidsintensief. En daarnaast ook nog eens fout- en fraudegevoelig. Bijvoorbeeld vanwege het feit dat de gegevens niet direct worden verwerkt bij de intake als de persoon aanwezig is en de formulieren niet altijd even goed leesbaar zijn. Vanwege de kopietjes die verplaatst worden tussen verschillende (externe) locaties. En vanwege het brievenbushengelen bij studentenhuizen na de massale verzending van brieven met BSN.

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.