partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Verbeter dienstverlening met serviceformules

nieuws | 22 juni 2020

Ontwikkel eerst een visie op dienstverlening voor de gemeente: “Wat is je rol in de relatie met burgers? Wat wil je bereiken? Waar moet de dienstverlening dan aan voldoen?”. Hier ligt een belangrijke taak voor bestuurders.

laptop

Beeld: Rudy and Peter Skitterians / Pixabay

Als je zelf geen bestuurder bent, ondersteun hem/haar dan hierin. Houd deze visie kort en bondig en to-the-point. Vandaaruit formuleer je concrete doelen die zich weer vertalen in concrete acties. Door zo te werken houd je focus en is voor iedereen binnen je organisatie duidelijk welke kant ze op moeten.

Verbeter dienstverlening met serviceformules

Serviceformules zijn succesvolle concepten voor dienstverlening. Ze zijn gericht op de wensen van de klant, op herkenbaarheid en op de schaal van de dienstverlening. Ook gemeenten kunnen ze gebruiken voor klantgerichte verbetering van dienstverlening: Gemeente Hengelo werkt sinds 2016 met 5 serviceformules als goede basis voor dienstverlening aan inwoners en ondernemers. In 2018 heeft VNG Realisatie dit concept omarmt zodat meer gemeenten het eenvoudig kunnen toepassen. Het is met innovatiemanager dienstverlening Annette Jutte bij gemeente Hengelo tot in de puntjes uitgewerkt.

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.