partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Verhoog je online dienstverlening, de eerste 17 toptips

door: Sanne van der Zanden

weblogs | 14 augustus 2017

Grote uitdagingen zoals het moderniseren en digitaliseren van de gemeentelijke dienstverlening slagen alleen als je de ‘basis op orde’ hebt. Dat vraagt om de uitvoering goed organiseren en de ICT en informatievoorziening goed inrichten. Maar ook zal je moeten zorgen dat burgers en bedrijven het digitale alternatief kennen en eenvoudig kunnen gebruiken. Een goed vindbare, gebruiksvriendelijke website is daarbij noodzakelijk om de bezoeker enthousiast te maken en te houden voor het gebruik van het digitale kanaal. Hoe hebben anderen dat gedaan en welke toptips kunnen we daaruit afleiden?

Sanne van der Zanden

Eén gezamenlijk doel: verhogen selfservice

Het zal je niet zijn ontgaan dat onze focus dit jaar ligt op het verhogen van selfservicepercentages, bij alle gemeenten die iBurgerzaken gebruiken. Dat is ook de reden van de Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten (#LSG17). Deze competitie bestaat uit verschillende workshops over diverse onderwerpen, het met elkaar delen van tips & tricks en een landelijk congres.

Om het delen van tips & tricks uit de workshops te vereenvoudigen werken we aan zogenaamde praatplaten. Deze bieden de deelnemers van #LSG17 enerzijds de kans om de informatie te delen met collega’s. Maar ze maken het ook voor onze consultants makkelijker om deze toptips te delen met niet-#LSG17-deelnemers. We zijn begonnen met een praatplaat voor de inrichting van de gemeentelijke website, want je basis op orde hebben is noodzakelijk.

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.