partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Volg app voor ouders, durfgemeenten zien mogelijkheden

door: Sanne van der Zanden

weblogs | 7 april 2014

“Weten waar je bent en wat je doet. Ouders kunnen vanaf vandaag hun kinderen in de gaten houden via een nieuwe volg app op hun smartphone.”, presenteerde het Jeugdjournaal op dinsdag 1 april jongstleden. Het gaat wat ver, maar alles is mogelijk dacht ik met mijn ‘open geest’.

Sanne van der Zanden

“Weten waar je bent en wat je doet. Ouders kunnen vanaf vandaag hun kinderen in de gaten houden via een nieuwe volg app op hun smartphone.”, presenteerde het Jeugdjournaal op dinsdag 1 april jongstleden. Het gaat wat ver, maar alles is mogelijk dacht ik met mijn ‘open geest’. Ja, ik ben er met twee voeten volledig ingetrapt! Een zwak excuus, maar juist nu zijn wij bij PinkRoccade Local Government drukdoende met het project Pinkvalley. En is zo’n volgapp dan zo vreemd? Onze Serious Ambtenaren kwamen met wel gekkere ideeën!

Serious Ambtenaar: appstore van de overheid

Op vrijdag 21 en 28 maart had PinkRoccade Local Government negen Serious Ambtenaren over de vloer. PinkRoccade Local Government plaatste een opdracht als sponsor van het 3FM-project SeriousRequest 2013. Deze Serious Ambtenaren dachten mee over de appstore van de overheid. Meer en meer zullen burgers immers zelf via internet en apps gegevens invoeren en beheren én diensten zelf plannen. Hoe zien die apps er uit? Voor welke diensten willen burgers een app aangeboden krijgen en op welke manier?

Een goede app…

Serious Ambtenaar Peter Papegaaij, programmamanager bij provincie Gelderland, weet deze twee dagen mooi samen te vatten in tekst en beeld. Eén van zijn conclusies: “Een goede app voor de overheid is locatiegebonden (op de mobiel), persoonlijk (op mijn mobiel), actueel (nu op mijn mobiel) en dynamisch (nu op mijn mobiel met continue bijgewerkte informatie). Ja, en dan ook nog interactief, handig en nuttig.” Er kwamen heel veel ideeën voorbij om er maar eens vier te noemen: Storify voor gemeenteraad / Verkeersapp / WOZ-taxatie-app / Waterbeheer-app.

Het vervolg: Pinkvalley

Is het dan echt heel raar dat ik met twee voeten trap in de ‘volg app’? Serious Ambtenaar is voor ons slechts een begin. Het is de start van het project Pinkvalley. Ons motto: Let’s kickstart the future of local government! Met dit project stimuleren wij innovatie in het publieke domein!

Ik hoop dan stiekem ook dat er velen met mij echt keihard in deze één april grap zijn getrapt. Dat zou immers betekenen dat er met mij meer mensen buiten de op dit moment gangbare wegen durven te denken! Juist de hulp van dat soort mensen kunnen we op vrijdag 13 juni goed gebruiken. Wordt vervolgd…houd hiervoor vooral onze website in de gaten! En ja inderdaad, soms lijkt het wat (te) ver te gaan, maar waar zouden we nu staan zonder innovatie?

tags: , , , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.