partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Wat is het verschil tussen een voetbalelftal en een ontwikkelteam?

door: John Kerstens

weblogs | 21 juli 2017

Niet zo veel eigenlijk! Ik weet dat ik me op glad ijs ga begeven, want voetbal is niet het meest besproken onderwerp op een gemiddelde ontwikkelafdeling. Daar gaat het eerder over gamen. In mijn zoektocht naar versterking voor mijn ontwikkelteams, kom ik echter steeds meer overeenkomsten tegen. In deze blog behandel ik alvast 3 overeenkomsten en in een volgende komen er nog een aantal.

John Kerstens

Speelstijl en budget

Voetbal in de Eredivisie is heel ander voetbal dan in de Eerste Divisie. En de Nederlandse Eredivisie is op zijn beurt weer compleet anders dan de Engelse Premier League. Een goed team in de Eredivisie presteert niet automatisch ook goed in de Premier League. Ook binnen een competitie heeft men verschillende tactieken; Een team dat strijdt voor het kampioenschap zal een heel andere speelstijl hanteren, dan een team dat vecht tegen degradatie. Dit vergt dan dus ook andere spelers. Hetzelfde geldt voor een ontwikkelteam; Afhankelijk van de fase waarin de ontwikkeling van een product zich begeeft, vraag je een andere werkwijze van de medewerkers.

Lees verder op de website van PinkRoccade Local Government

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.