partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Wat leert u van andere gemeenten?

door: Jurriaan Piek

weblogs | 4 januari 2016

Terugblikken op het afgelopen jaar en goede voornemens aannemen. Wie doet het niet? Ik beken, ik wel! Eén van mijn goede voornemens is om meer mensen te informeren over de ICT-ontwikkelingen binnen de publieke dienstverlening. Wetende dat slechts acht procent van de mensen zijn goede voornemen met succes afrondt*, heb ik uw hulp nodig.

Ongeveer drieduizend geïnteresseerden ontvangen onze digitale nieuwsbrief al de eerste week van de maand. De frequentie waarvan onze lezers vinden dat die het meest ideaal is. En tijdens mijn terugblik heb ik geconcludeerd dat het geen toeval kan zijn dat de best gelezen artikelen uit onze nieuwsbrieven voorbeelden laten zien waar grenzen zijn verlegd, waar goede voornemens zijn behaald. 

Trap niet in de valkuilen

Heeft u ze ook, goede voornemens? Verbeteren van de (digitale) dienstverlening voor burger en bedrijf zou er zomaar een kunnen zijn. Wat uw goede voornemen ook mag zijn, zakelijk of privé, u heeft zeker ook iets aan de tips van psycholoog Monique Schouten.
Ze vertelt niet alleen waarom zoveel voornemens mislukken, maar ook wat u kunt doen om ze wel te laten slagen. Mij persoonlijk viel allereerst punt vier ‘We zijn gewoontedieren, houden van vaste gewoontes’ op. Hebben we immers allemaal niet de neiging om ons in eerste instantie te verzetten tegen nieuwe dingen? Maar ook punt vijf ‘We willen wel de lusten, niet de lasten’ trok mijn aandacht. Als de prijs te hoog lijkt, vergeten we immers ons goede voornemen al snel.

Zorg dat u niet in deze ‘valkuilen’ trapt en laat collega gemeenten u inspireren. Zij laten zien dat het anders kan of zelfs moet. En vertellen dat de prijs wel meevalt. Gebruik alle hulp die u kunt krijgen om ook uw goede voornemen met succes af te ronden. 
Als ik u een makkelijk te behalen goed voornemen mag aanreiken: aanmelden nieuwsbrief Publiekszaken. Het is dan aan u om met deze informatie vervolgens ook iets te doen gedurende dit jaar. 

*) onderzoek van de University of Scranton

Jurriaan Piek is Directeur Publiekszaken bij PinkRoccade Local Government

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.