partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Welk doel behaal jij dit jaar?

artikelen | 30 september 2019

Ga jij voor een digitale en toekomstbestendige dienstverlening? Of voor procesverbeteringen zodat je meer tijd hebt voor datgeen wat je aandacht écht nodig heeft? Gemeente Groningen is eind vorig jaar gestart om alle werkprocessen te digitaliseren, volledig volgens de richtlijnen van het zaakgericht werken. Dat is (in 6 maanden) gelukt!

dartbord - Pink

Nu is het tijd voor de volgende stap: de processen zo optimaal mogelijk inrichten. Dit realiseert de gemeente Groningen met behulp van Stèphanie van der Waard, consultant bij PinkRoccade Publiekszaken, in een iService-traject.

Doelstellingen bepalen tijdens de QuickScan

In mei 2019 was de kick-off van iService met een QuickScan bij gemeente Groningen. Tijdens de QuickScan worden er interviews gehouden met verschillende medewerkers en wordt er meegekeken in de Front- en Backoffice. Aan het einde van de dag is er een evaluatie waar de doelstellingen voor de komende iServicedagen worden bepaald. Denk hierbij aan het meten en verbeteren van de performance; werkprocessen uitwerken; quick wins meegeven; en processen (verder) optimaliseren. In samenwerking met de medewerkers van Groningen en Stèphanie is de doelstelling voor gemeente Groningen om alle processen te optimaliseren door middel van brown-papersessies en om deze verbeteringen direct in het systeem door te voeren. Ondertussen heeft Stèphanie met de verschillende keyusers al bij een aantal processen deze doelstelling gerealiseerd. Lees snel verder voor de resultaten van de eerste procesdagen.

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.