zoeken binnen de website

Projectpagina 'Over Informatie Gesproken'

rddi logo

7 december: Lancering nieuw Leerhuis tijdens Od Kennissessie

nieuws | 18 november 2021

Om de informatiehuishouding op orde te krijgen, is het essentieel om de informatiespecialist goed op te leiden. In het Leerhuis informatiehuishouding werken we daarom aan een actueel, compleet en laagdrempelig opleidingsprogramma. Zodat de informatiespecialist succesvol kan bijdragen aan een professionele informatiehuishouding bij de Rijksoverheid. Nu en in de toekomst.

Het thema van de kennissessie is ‘Office 365 Sharepoint, compliance en recordsmanagement’ | Beeld: Shutterstock

De aftrap van het Leerhuis informatiehuishouding vindt dinsdag 7 december plaats in Ede. Dan organiseert vakblad Overheidsdocumentatie (Od) samen met GO Opleidingen een Kennissessie. Het thema is ‘Office 365 Sharepoint, compliance en recordsmanagement’. Samen met 150 informatieprofessionals binnen de overheid delen zij kennis en gaan ze op zoek naar verdieping. Een kans bij uitstek om ontwikkelingen in jouw vakgebied te bespreken en van elkaar te leren.

Het leerhuis is bedoeld voor informatiebeheerders bij de Rijksoverheid. Zij zorgen dat informatie duurzaam toegankelijk wordt. En houden zich bezig met het digitaliseren, archiveren en vindbaar maken van informatie. Ook zorgen zij dat informatie beschikbaar, leesbaar en interpreteerbaar is.

Klik HIER voor het programma en aanmelden

Informatiebeheer wordt immers steeds belangrijker voor de overheid. Niet alleen vanwege de commotie rondom verdwenen informatie en memo’s die politiek gevoelig liggen, maar vooral vanwege de exponentieel groeiende hoeveelheid informatie die voor iedereen beschikbaar is. Tel daar de coronacrisis en het veelvoud aan technologische ontwikkelingen bij op en het moge duidelijk zijn dat de informatieprofessional anno 2021 een onmisbaar beroep is. De Od Kennissessie biedt deze informatieprofessionals de mogelijkheid om ontwikkelingen in het vakgebied te bespreken en van elkaar te leren.

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.