zoeken binnen de website

Projectpagina 'Over Informatie Gesproken'

rddi logo

Podcast Over Informatie Gesproken deel 2: Mensen, processen en informatiesystemen

artikelen | 14 november 2021

Een gesprek over de staat van de informatiehuishouding van overheidsorganisaties. Aan tafel een drietal bijzondere gasten. We spreken met Charles Jeurgens, hoogleraar Archiefwetenschap Universiteit van Amsterdam, Rob Nijman, client relationship executive centrale-overheidsteam bij IBM en Evert Schaap, coördinator IHH vanuit I-Interim Rijk.

KLIK HIER om de podcast te beluisteren

Welkom bij de tweede aflevering van een serie van zes podcasts. Een initiatief van het Rijksprogramma Duurzaam Digitale Informatievoorziening.
Onder leiding van Piek Visser-Knijff, voortrekker van data-ethiek in Nederland, gaan met elkaar in gesprek:


Charles Jeurgens is hoogleraar Archiefwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam


Rob Nijman is client relationship executive centrale-overheidsteam bij IBM


Evert Schaap is coördinator Informatiehuishouding vanuit I-Interim Rijk.

Serie Podcasts Over Informatie gesproken

Deel 1: Coalitievorming, waarom we het samen moeten doen
Een gesprek over de noodzaak van een goede informatiehuishouding met Jacqueline Rutjens (RDDI), Lousewies van der Laan (Transparancy International Nederland) en Eppo van Nispen (Beeld & Geluid) op weg naar een maatschappelijke coalitie ‘Over Informatie Gesproken’.
Luister naar deel 1

In januari volgt podcast nummer 3 over de veranderopgave van de I-strategie Rijk. Wat zijn de verwachtingen, voor de interne organisaties en voor de maatschappij? Onder leiding van Larissa Zegveld (directeur Kennisnet) gaan we in gesprek met Marieke van Wallenburg (directeur-generaal overheidsorganisatie bij BZK) Guido Enthoven (directeur Instituut Maatschappelijke Innovatie) en Guiny Kustner (Programmadirecteur Informatiehuishouding bij Justitiële Informatiedienst).

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.