partnermenu

zoeken binnen de website

Over Red Hat

Red Hat begon ooit in 1993 met een populaire Linuxdistributie voor bedrijven, en groeide daarna uit tot tot een van de grootste software aanbieders ter wereld. Red Hat staat bekend om de alternatieve aanpak en neutraliteit in de vorm van open source. Deze oplossingen verbinden IT-platformen en -omgevingen met een hybride cloud infrastructuur als basis.
In Nederland werkt Red Hat samen met een uitgebreid ecosysteem van overheidspartners, waardoor overheidsinstanties kosten besparen en er een open cultuur van verbinding ontstaat.

logo red hat

Maak gebruik van de innovaties die al wél beschikbaar zijn

22 maart 2023

“Een organisatie die niet afwacht, maar zelf actief op missie is om innovaties te leveren binnen de overheid”. Deze omschrijving ligt diep geworteld in het DNA van ODC-Noord in Groningen. We spraken met Jaap Jansma, sinds 2017 eindverantwoordelijk voor de dienstverlening van ODC-Noord, over het doorvoeren van IT-vernieuwing en over de rol die zij hierin spelen.

lees meer

CIO-rol: 5 wegen naar succes in 2023

13 februari 2023

Van het implementeren van zero trust tot het beheren van een multi-cloudomgeving, deze vijf IT-strategieën helpen ervoor te zorgen dat uw organisatie het komende jaar concurrerend blijft.

lees meer

DUO op weg naar een volledig containerized applicatielandschap

7 februari 2023

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is op weg naar een volledig containerized applicatielandschap. Onder architectuur worden zo’n 600 applicaties naar 1 platform overgezet. Wat houdt dit in, wat levert dit op en wat komt er kijken bij zo’n transitie?

lees meer

Zes voordelen van één universeel automatiseringsplatform

door: Kees Koenen, Solution Professional bij Red Hat, 28 december 2022

Steeds meer overheidsprogramma’s rond softwareontwikkeling zijn gebaseerd op DevOps en agile samenwerkingsvormen. Dit sluit aan op de wens om softwareapplicaties op een snelle en consistente manier te realiseren. Voor wie dit proces zo optimaal mogelijk wil inrichten, is een IT-automatiseringsplatform cruciaal. We bespreken hier de belangrijkste voordelen.

lees meer

Security is topprioriteit voor alle grote organisaties

2 december 2022

Voor het 9e jaar op rij deed Red Hat onderzoek naar tech trends voor het aankomende jaar. De resultaten Global Tech Outlook-enquête van Red Hat zijn binnen: bekijk de belangrijkste resultaten en download het rapport.

lees meer

Aan de slag met platform innovatie? Kom naar de OpenShift Experience Group

29 november 2022

Ben je geïnteresseerd in platform innovatie, en wil je geïnspireerd raken door andere organisaties? Op donderdag 15 december nodigen we je graag uit voor de OpenShift Experience Group: een event voor en door OpenShift gebruikers.

lees meer

Beginnen met automation: een effectieve uitbreidingsstrategie

23 november 2022

Veel IT-teams willen wel prioriteit geven aan automatisering, maar weten nog niet hoe zij moeten starten of hoe zij hun automatiseringsstrategie kunnen verstevigen. Lees meer over het starten met automatisering en over inzicht in een effectieve uitbreidingsstrategie.

lees meer

Hoe breng je cultuurverandering in beweging?

15 november 2022

Van IT-leidinggevenden wordt verwacht dat zij continu efficiëntie en innovatie bevorderen, toptalenten weten te werven en behouden en steeds effectieve IT-initiatieven lanceren. Tegelijkertijd zijn deze doelstellingen moeilijker dan ooit. De sleutel tot deze doelen is het vormen van een open en een wendbare cultuur.

lees meer

Een geschikte PAM-oplossing kies je met training op maat

4 april 2022

De Dienst Justitiële Inrichtingen gebruikt de open source Red Hat Fuse ESB als enterprise servicebus, waarmee informatie wordt uitgewisseld met diverse instanties voor de administratie rond het uitzitten van gevangenisstraffen. DJI wilde ook Process Automation Manager (PAM) inzetten om de processen te automatiseren. Een training op maat moest helpen om te bepalen of dit het juiste product was.

lees meer

17 maart: OpenShift Experience Groep voor de Overheid

8 maart 2022

Op 17 maart, om 13:00 start de zevende editie van de OpenShift Experience Groep (OEG) voor de Overheid. Ook deze keer hebben we weer gezocht naar een optimale mix tussen business en techniek. Zo gaan we bijvoorbeeld in op migratiestrategie en -aanpak. Hoe maak je een goede analyse van je applicatieportfolio? Waar moet je op inzetten als je wilt moderniseren?

lees meer