- - - - -

Lagerhuisdebat: publieke sector in 2020

persberichten, 20 februari 2013

Tijdens het Lagerhuisdebat op 23 april discussieren bestuurders uit het publieke en private domein over een slagvaardige publieke sector in 2020.

SAP logo

Het debat is een vervolg op het visieboek ‘Perspectief van de publieke sector in 2020’. Het eerste exemplaar werd in juni 2012 overhandigd aan voormalig minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Liesbeth Spies. De minister uitte de wens om op een zo hoog mogelijk niveau kennis met elkaar te blijven delen, ook met bestuurders vanuit het private domein. Het jongste wapenfeit hiervan is dit Lagerhuisdebat op 23 april 2013.

Het boek kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen de publieke sector en dienstverleners verenigd in het Overheidsforum. Het geeft een beeld van de mogelijke optimalisering- en kwaliteitslagen binnen de overheid, gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek en internationale ‘best practices’.

Sinds 10 jaar is er een Overheidscongres, op initiatief van de dienstverleners Accenture, Atos, Capgemini, CGI, Deloitte, IBM en SAP. Vanuit de behoeften van bestuurders in de publieke sector is door het Overheidscongres het initiatief genomen om het Overheidsforum in te stellen en het Lagerhuisdebat te organiseren.

Het Lagerhuisdebat vindt plaats op dinsdag 23 april 2013, van 16.30 tot 21.00 uur in Sociëteit de Witte, Plein 24 in Den Haag. Marjet van Zuijlen, ex-politica en nu management consultant, leidt het debat.

De bijeenkomst is exclusief voor genodigden.

- - - - -

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie.