partnermenu

zoeken binnen de website

Binnen een maand van 40 naar 70 procent selfservice

door: Kitty Döppenbecker, 28 april 2022

Ondanks een nieuw selfserviceportal bleef ICT NML veel vragen via telefoon en e-mail krijgen. De ICT-dienstverlener, die vier Limburgse gemeenten bedient, ging terug naar de tekentafel. In samenspraak met gebruikers kreeg de portal een nieuwe inrichting, de naam Eva én een gezicht. Eva is warm onthaald: na amper een maand gaat driekwart van de vragen via haar.

lees meer

Philadelphia: gericht op weg naar volwassen servicemanagement

21 maart 2022

Na het inrichten van diverse nieuwe Servicedesks wilde Stichting Philadelphia Zorg weten waar ze stond met servicemanagement. De zorginstelling liet een volwassenheidsmeting uitvoeren en ging met de verbeterpunten aan de slag. Het resultaat? Beter inzicht in de vragen van medewerkers en betere selfservice.

lees meer

Pingpong niet langer met je klanten: open een Self-Service Portal

3 november 2021

Voor een servicedesk kan e-mail een enorm ineffectief medium zijn. Ruben van der Graaf van Kramp Groep: “Veel e-mails vragen om extra antwoorden of telefoontjes om duidelijk te krijgen wat het probleem precies is. Hierdoor hadden we weleens het gevoel dat we met onze klanten aan het pingpongen waren.” Ze ontwikkelden een volledig geautomatiseerde Self-Service Portal (SSP).

lees meer

Veilig naar de les met een coronasnelteststraat

25 augustus 2021

Een appje sturen, je laten testen en binnen een halfuur weten of je veilig naar de les kunt. Blijkt de pilot voor de coronasnelteststraat waaraan ROC Noorderpoort meedoet een succes, dan is dit misschien wel de praktijk voor meer scholen in ons land om verder open te kunnen. TOPdesk ondersteunt de registratie van de testgegevens.

lees meer

Drie tips hoe je met jouw servicedesk je dienstverlening verbetert

door: Merijn van Arenthals, 3 mei 2021

Waarom gaan bepaalde service management ideeën helemaal voorbij aan de dagelijkse bezigheden van de servicedesk? En dat terwijl de servicedesk het kloppende hart is van iedere dienstverlening. Laten we op zoek gaan naar de servicedesk anno 2021: wat zorgt ervoor dat de servicedesk werkt?

lees meer

Van servicemanagement naar procesmatig werken en datagedreven sturen

door: Kitty Döppenbecker, 21 april 2021

De IT-organisatie van Rijkswaterstaat (RWS) wil dienstverlening van topniveau bieden op basis van geautomatiseerde processen. Dat begint bij het gestandaardiseerd vastleggen en uitwisselen van informatie. Dit helpt RWS ook datagedreven te sturen. De software van TOPdesk speelt bij alles een steeds belangrijkere rol.

lees meer

Serviceprocessen onder controle bij gemeente Haarlemmermeer

door: Kitty Döppenbecker, 22 februari 2021

De gemeente Haarlemmermeer wilde meer grip op de ICT- en facilitaire dienstverlening. Daarbij zorgde de coronacrisis voor een extra uitdaging. Gelukkig was de gemeente net voor de eerste lockdown live met een nieuwe versie van TOPdesk. Daarmee bedienen de ICT-afdeling en facilitaire dienst de organisatie samen met succes vanuit één serviceomgeving.

lees meer

In 2 dagen in plaats van 3 maanden!

door: Els Wiegant, 4 november 2020

Beeld bij verhaal TOPdesk

In 3 maanden tijd verwerkte het RIVM 42.623 publieksvragen over COVID-19. Ongeveer 90 procent daarvan werd automatisch beantwoord dankzij de incidentmodule van TOPdesk. Hoeveel tijd daarmee is bespaard, kan functioneel beheerder van de TOPdesk-applicatie binnen het RIVM, Caspar Dobbe, niet precies zeggen. ‘Gemiddeld 10 minuten per vraag is geen gekke aanname.’ Dus: 90 procent van 426.230 minuten is 6393 uur. Meer dan welkom natuurlijk in de coronahectiek.

lees meer

Kruisbestuiving in het klantcontact

door: Gökhan Tuna, 21 oktober 2020

Illustratie bij blog TOPdesk

Ruim tien jaar geleden ontstonden bij gemeentes de eerste klantcontactcentra (KCC). Rond dezelfde tijd trokken veel stafafdelingen, zoals ICT, Facilitaire Zaken en HR, naar elkaar toe en creëerden een single point of contact voor de eigen medewerkers: het shared service centrum (SSC). Deze twee centra hebben verschillende klanten, maar delen wel dezelfde uitdaging: direct klantcontact in goede banen leiden. Toch vindt er over dit onderwerp binnen organisaties nog maar weinig kruisbestuiving plaats tussen de KCC en de SSC. Dat is zonde, want beide centra kunnen in de praktijk veel leren van elkaar.

lees meer

7 tips voor het selecteren van een nieuw softwarepakket

door: Ludo Bergkamp, 22 september 2020

Ludo Bergkamp - TOPdesk

Stel, je wilt als overheidsinstelling een nieuw softwarepakket selecteren. Je bestaande software is niet meer voldoende, of je wilt iets introduceren waar je nu nog geen oplossing voor hebt (of Outlook, Excel of Post-Its voor gebruikt). Hoe pak je dat handig aan? Sinds mijn eerste werkdag in 1991 heb ik te maken met aanbestedingen, aan de leverancierskant. Ik zie overheden regelmatig dezelfde fouten maken. Daarom zet ik vandaag 7 tips op een rij waarmee je jullie aanbestedingsproces een stuk makkelijker maakt, en de implementatie en gebruik succesvol voorbereidt.

lees meer

  • 1
  • 2