partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina VNG Realisatie

partnerpagina vng realisatie

nieuws

 • Ameland als 200ste gemeente over op IPv6

  Ameland

  Onlangs is Ameland als 200ste gemeente aangesloten op IPv6, een nieuwe reeks internetadressen. Die nieuwe reeks is nodig nu er steeds meer gebruik wordt gemaakt van apparaten die vragen om een directe toegang tot internet en de oude reeks internetadressen (IPv4) opraakt.

 • Ook Rotterdam nu aangesloten op govroam

  govroam

  Govroam* is de netwerkdienst waarmee medewerkers van de overheid veilig op internet kunnen inloggen. Sinds de start in 2015 zijn circa 300 partijen uit de publieke sector aangesloten, waaronder 165 gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden. Begin mei sloot ook de gemeente Rotterdam aan.

 • Een complex en noodzakelijk parcours

  Gegevensmanagement:

  door: Quita Hendrison

  data

  ‘Samen het gegevenslandschap harmoniseren.’ Zo luidde de titel van het alweer het derde symposium over gegevensmanagement, georganiseerd door de Expertgroepen Gegevensmanagement van NORA en GEMMA. Een titel met een brede lading, aldus Wim Stolk, voorzitter van de Expertgroepen.

 • Gemeenten op weg naar de Woo

  door: Frits de Jong

  Open

  Het moet al raar lopen willen de Tweede en Eerste Kamer niet akkoord gaan met de wijzigingswet Wet open overheid (Woo). Maar wat betekent die Woo eigenlijk voor gemeenten en hoe moeten zij zich daarop voorbereiden? Een Meetup in Utrecht gaf antwoorden op een groot aantal vragen.

 • ‘Alleen digitaal is niet de oplossing’

  Themabijeenkomst Capelle aan den IJssel over ‘de digitale burger’

  door: Frits de Jong

  Capelle aan den IJssel

  Inwoners en ondernemers praten steeds vaker digitaal met de overheid. In veel gevallen kan het ook niet meer anders. Toch is álleen digitaal niet de oplossing, zo werd duidelijk op een bijeenkomst in Capelle aan den IJssel, waar driehonderd inwoners op af waren gekomen. “We móeten aandacht blijven houden voor de mensen die niet mee kunnen of willen.”

 • 1
 • 2