partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina VNG Realisatie

partnerpagina vng realisatie

partnerartikelen

 • Van buitenboordmotor naar machinekamer

  VNG haalt KING ‘naar binnen’ om uitvoeringskracht centraal te stellen

  Nu gemeenten steeds meer het voortouw nemen om een moderne ‘nabije overheid’ te worden, kunnen bestuurders de ICT- en uitvoeringsaspecten daarvan niet op afstand houden. Dat is een belangrijke reden om KING in de VNG te laten opgaan.

 • Waarstaatjegemeente.nl krijgt een slim dashboard

  door: Frits de Jong

  Alle relevante sturingsinformatie voor gemeenten overzichtelijk gepresenteerd op één plek. Vanaf mei krijgt Waarstaatjegemeente.nl daarvoor een dashboard. Bestuurders, raadsleden en gemeentesecretarissen hebben zo sneller toegang tot informatie die nodig is voor besluitvorming, beleidsvorming, agendering en controle.

 • Nils Roemen: leven vanuit overvloed

  door: Petra Pronk

  Nils Roemen, mede-initiatiefnemer van Durftevragen

  Meer doen met minder. Voor de meeste ambtenaren is dat de dagelijkse stressvolle realiteit. Maar waarom eigenlijk? Volgens Nils Roemen, mede-initiatiefnemer van Durftevragen en spreker op het komende KING Jaarcongres, is er helemaal geen sprake van schaarste. “Er is genoeg. Het is alleen verkeerd verdeeld.”

 • Ondernemerspeiling helpt gemeenten bij afstemmen met bedrijven

  KING lanceert Ondernemerspeiling

  Als gemeente ben je gebaat bij ondernemers die tevreden zijn over beleid en dienstverlening. Maar hoe meet je dat? Dat kan met de Ondernemerspeiling, een instrument dat begin dit jaar door KING is gelanceerd en dat door een eerste groep van gemeenten wordt uitgeprobeerd.

 • Meedoen kan alleen met grond onder je voeten

  door: Tof Thissen

  Tof Thissen

  In de Troonrede van 2013 zei koning Willem-Alexander ‘dat de klassieke verzorgingsstaat langzaam maar zeker verandert in een participatiesamenleving. Van iedereen die dat kan wordt gevraagd verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen leven en omgeving’. Fraaie woorden. En een kopzorg minder voor de overheid: als die er niet meer over gaat, hoeft die ook niet meer alles bij te houden immers.