zoeken binnen de website

personalia

Bent u actief betrokken bij de digitalisering van maatschappij en overheid? En heeft u een nieuwe functie bij de overheid, technologiebedrijf, kennisinstituut of maatschappelijke organisatie? Meld uw benoeming bij redactie@ibestuur.nl

Chris ter Steege Stafhoofd Applicaties & Databases bij RIVM

door: Redactie iBestuur, 13 mei 2022

Chris ter Steege wordt met ingang van 1 juli 2022 benoemd tot Stafhoofd Applicaties & Databases bij Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven. De functie is onderdeel van het Management Team van de nieuw ingerichte IV organisatie.

lees meer

Andries Kok directeur Lokaal Bestuur en Informatiesamenleving bij VNG

door: Redactie iBestuur, 11 mei 2022

Andries Kok start op 1 juni als directeur van de nieuwe directie Lokaal Bestuur en Informatiesamenleving bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Deze directie bestrijkt vrijwel alle basisfuncties van gemeenten: arbeidszaken, lokale democratie, gemeenterecht, financiën, informatiesamenleving en veiligheid. Hij werkte voorheen als teamleider Financiën bij de VNG.

lees meer

Rudy van Belkom directeur Stichting Toekomstbeeld der Techniek

door: Redactie iBestuur, 4 mei 2022

Rudy van Belkom is per 1 mei de nieuwe directeur van Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT). Hij werkte al bij STT als senior onderzoeker en ontwikkelde vorig jaar de Technologie Kieswijzer, een stemhulp over tech-gerelateerde onderwerpen. Onlangs bracht hij zijn boek ‘Alive and Clicking’ uit waarin hij betoogt dat er hoop is voor de democratie.

lees meer

Ron Roozendaal per 1 mei kwartiermaker Digitale Samenleving/pDG

door: Redactie iBestuur, 21 april 2022

Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid en CIO bij VWS, maakt per 1 mei de overstap naar het ministerie van BZK. Als kwartiermaker Digitale Samenleving/plaatsvervangend DG gaat hij uitvoering geven aan de Hoofdlijnenbrief Digitalisering die in maart naar de Tweede Kamer is gestuurd. Dat kondigde hij aan tijdens een bijeenkomst van Code For NL op 21 april jl.

lees meer

Bert Kroese benoemd tot Director of the Statistics Department van het IMF

door: Redactie iBestuur, 8 april 2022

Bert Kroese, plaatsvervangend DG en CIO van het Centraal Bureau voor de statistiek, wordt per 15 augustus benoemd tot Chief Statistician and Data Officer en Director of the Statistics Department van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington. Het is voor het eerst in lange tijd dat er weer een Nederlander benoemd wordt in een functie op het hoogste niveau van het IMF.

lees meer

Bas den Hollander wordt algemeen directeur Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

door: Redactie iBestuur, 1 april 2022

Bas den Hollander wordt per 1 mei de nieuwe directeur van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG), onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Rhodia Maas op die per 1 februari j.l. aantrad als directeur-generaal IND. Den Hollander was sinds drie jaar directeur Digitale Samenleving bij BZK.

lees meer

Suradj Bahadoersing directeur Dienstencentrum bij ministerie van Justitie en Veiligheid

door: Redactie iBestuur, 31 maart 2022

Suradj Bahadoersing wordt per 1 mei 2022 benoemd tot directeur Dienstencentrum bij het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV). Het DC biedt ondersteuning en geeft advies aan verschillende dienstverleningsdomeinen: inkoop, informatiebeheer, huisvesting en werkplekvoorzieningen.

lees meer

Marko Stupar algemeen directeur bij CIBG

door: Redactie iBestuur, 30 maart 2022

Marko Stupar start per 1 juli 2022 als algemeen directeur bij CIBG. Deze uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is verantwoordelijk voor transparante en betrouwbare data en informatie in zorg en welzijn. Om zo overheidsbeleid te vertalen naar zo gebruiksvriendelijk mogelijke dienstverlening.

lees meer

Philip Komen directeur Strategie en Bedrijfsvoering Justitiële ICT Organisatie

door: Redactie iBestuur, 29 maart 2022

Philip Komen gaat per 1 mei 2022 aan de slag als directeur Strategie en Bedrijfsvoering, tevens plaatsvervangend algemeen directeur van de Justitiële ICT Organisatie. Hij is sinds 2018 hoofd CTO-office bij de Justitiële ICT Organisatie en vanuit die rol verantwoordelijk voor de strategie van de organisatie.

lees meer

Dany Venema per 1 mei directeur Doc-Direkt bij BZK

door: Redactie iBestuur, 24 maart 2022

Dany Venema wordt met ingang van 1 mei 2022 directeur Doc-Direkt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij is op dit moment manager Strategie bij de Justitiële Informatiedienst (JustID) van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij gaat o.a. richting geven aan de organisatie verandering die volgt uit de toenemende digitalisering en het actieplan Open op Orde.

lees meer

Joost Romswinckel stafhoofd Generieke ICT Voorzieningen en CTO bij het RIVM

door: Redactie iBestuur, 15 maart 2022

Joost Romswinckel is per 1 maart officieel van start gegaan als stafhoofd Generieke ICT Voorzieningen bij het RIVM. Hij vervult hiernaast de rol van Chief Technology Officer (CTO). De benoeming komt voort uit de nieuw ingerichte directie Informatievoorziening. Hij was al sinds oktober 2018 werkzaam bij het SSC-Campus voor het RIVM als Hoofd Operations en CTO (a.i.).

lees meer

Michiel Boots beoogd directeur-generaal Economie en Digitalisering bij EZK

door: Redactie iBestuur, 28 februari 2022

Michiel Boots start 1 maart 2022 als kwartiermaker van het nieuwe directoraat-generaal Economie en Digitalisering bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hij is ook de boogd directeur-generaal van dit DG dat gericht is op het goed functioneren van de (digitale) economie en markten in Nederland.

lees meer

Chris Wauters Chief Technology Officer bij SSC-ICT

23 februari 2022

Chris Wauters wordt per 1 april a.s. Chief Technology Officer bij SSC-ICT bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de dienstverleningsstrategiedienstverleningsstrategie van SSC-ICT.

lees meer

Flory Verhaag Business Unit Manager IT Applicatie Services bij SSC-ICT

door: Redactie iBestuur, 17 februari 2022

Flory Verhaag wordt per 1 april a.s. business Unit Manager IT Applicatie Services bij SSC-ICT bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ze wordt resultaatverantwoordelijk voor de doorontwikkeling, levering en beheer van een gevarieerd applicatieportfolio waaronder het Rijksportaal, P-Direkt en zo’n 200 andere bedrijfsvoering applicaties.

lees meer

Roelien Kamminga (VVD) nieuwe voorzitter Kamercommissie Digitale Zaken

door: Redactie iBestuur, 10 februari 2022

De 35 leden van de commissie Digitale Zaken in de Tweede Kamer hebben 9 februari jl. uit hun midden een nieuwe voorzitter gekozen. Roelien Kamminga (VVD) volgt SP-parlementariër Renske Leijten op als voorzitter van de commissie. Ze is sinds de verkiezingen vorig jaar lid van de Tweede Kamer en zit nog in 16 andere commissies van de Tweede Kamer.

lees meer