zoeken binnen de website

overheid in transitie

 • Digitale veiligheid van de overheid, we werken er samen aan!

  door: Barbara Ruijgrok,

  Bas den Hollander en Desiree Geerts

  In 2020 werd de digitale samenleving en ook de overheid zwaar op de proef gesteld. Uit verschillende incidenten bleek hoe inventief, veerkrachtig maar tegelijk ook kwetsbaar de Rijksoverheid is. Een interview met Bas den Hollander – directeur directie Digitale Overheid en Désirée Geerts, MT-lid directie Digitale Overheid.

 • Zeven prangende vragen over de toegankelijkheidsdeadline van 23 september 2020

  braille

  Vanaf woensdag 23 september 2020 moeten alle overheidswebsites toegankelijk zijn of maatregelen hebben genomen om toegankelijk te worden voor alle Nederlanders – dus ook voor mensen met een visuele, auditieve of andere beperking. Is dit gelukt? Welke stappen moet je zetten om de doelen te bereiken? Roeland Sorber van Stichting Accessibility geeft antwoord op zeven belangrijke vragen.

 • ‘We delen hetzelfde principe’

  Bestuursvoorzitter Kadaster ondertekent Groeipact Common Ground

  door: Quita Hendrison

  Frank Tierolff bij de ondertekening van het Groeipact Common Ground

  Op 14 juli zette Frank Tierolff, bestuursvoorzitter van het Kadaster, zijn handtekening onder het Groeipact Common Ground. De ondertekening markeert de toenemende samenwerking tussen gemeenten en ketenpartners. Waarom vindt de bestuurder Common Ground een belangrijke beweging?

 • ‘Overal ligt digitaal gevaar op de loer’

  door: Barbara Ruijgrok

  Sebastiaan van 't Erve

  De Lochemse burgemeester Sebastiaan van ’t Erve (1977) kreeg vorig jaar een alarmerend telefoontje van de politie. Hackers waren het computersysteem van de gemeente binnengedrongen. Sindsdien waarschuwt hij iedereen voor hun digitale kwetsbaarheid.