Symposium 'Grip op cybersecurity', 22 mei 2017

iBestuur Symposium Grip op cybersecurity

U wordt in één middag bijgepraat over de stand van zaken in cybersecurity en u hoort wat u als bestuurder concreet kunt doen om ‘cybersecure’ te zijn.

In samenwerking met de Cyber Security RaadGrip op cybersecurity

Nieuwspoort – 22 mei 2017– van 13:30 tot 17:15 – borrel na

Cybersecurity is een bestuurlijke verantwoordelijkheid!


Heeft u als bestuurder voldoende kennis van cybersecurity, of staat u straks te stotteren op de persconferentie na de hack? Cybersecurity hoort op de bestuurlijke agenda, want het is de verantwoordelijkheid van het bestuur dat de organisatie voldoende beveiligd is tegen de gevaren van de digitale wereld. Tijdens het symposium in Nieuwspoort wordt u in één middag bijgepraat over de stand van zaken in cybersecurity en hoort u wat u als bestuurder concreet kunt doen om ‘cybersecure’ te zijn.

Programma

Moderator: Elly van den Heuvel, secretaris Cyber Security Raad

13:30: ontvangst met koffie en thee

14:00 – 14:15 Rob Bertholee, directeur-generaal Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst: Waarom cybersecurity bestuurders aangaat.

14:15 – 14:45 Jaya Baloo, Chief Information Security Officer, KPN: Het Internet of Things brengt heel eigen risico’s met zich mee. Welke maatregelen moet je nemen om in dat netwerk cybersecure te zijn?

14:45 – 15:15 Eelco Stofbergen, thought leader cybersecurity CGI: Wat zijn de belangrijkste cyberrisico’s van dit moment? En hoe bereid je je voor, als organisatie en als bestuurder?

15:15 – 15:45 pauze

15:45 – 16:00 Gerrit van der Burg, voorzitter College van procureurs-generaal: Cybersecurity is een bestuurlijke verantwoordelijkheid, ook volgens de wet. Over de zorgplichten.

16:00 – 16:30 Inge Philips, director Deloitte Risk Advisory: Cybercrime wordt steeds professioneler. Hoe raakt dit bestuurders binnen de overheid en wat kunnen zij doen?

16:30 – 17:15 Paneldiscussie over de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor cybersecurity, met:

• Aart Jochem, Chief Information Security Officer PGGM (voorheen hoofd Monitoring en Response bij het National Cyber Security Center)
• Maarten Hillenaar, strategisch adviseur gemeente Den Haag (voorheen CIO Rijk, onder meer tijdens de DigiNotar affaire)
• José Lazeroms, lid raad van bestuur UWV

17:15 – 18.15 Borrel, hapjes en netwerken

De Cyber Security Raad en iBestuur organiseren dit symposium in samenwerking met CGI, Deloitte en KPN. Deelname is gratis.

- - - - -