zoeken binnen de website

digitale weerbaarheid

 • Een data-archipel voor veilig gebruik van (medische) persoonsgegevens

  door: Mariette Lokin

  Dat ‘de privacy’ belangrijk medisch-wetenschappelijk onderzoek belemmert, is voor veel mensen binnen en buiten de zorg moeilijk te begrijpen. Vaak berust dit idee echter op misverstanden over de toepasselijke regels en misschien ook wel op vrees om het ‘fout’ te doen. Met multi party computation kunnen we wellicht de vereiste state of the art bescherming bieden.

 • De mens is de belangrijkste schakel!

  door: Jasper Bakker

  Het is zinloos is om telkens bij securityschendingen en cyberaanvallen te roepen dat de mens de zwakste schakel is. Een fors deel van de security-industrie en de IT-wereld zijn iets belangrijks uit het oog verloren. Informatie- en communicatietechnologie is er voor mensen. Dus ICT-security moet ook mensen beschermen.

 • Datahonger als bananenschil

  door: Andre Huykman

  André Huykman

  Datasturing vraagt om terughoudendheid, goede afspraken en spelregels over veiligheid en dataprotectie. En met respect voor privacy. Je moet het alleen doen als je de gegevens van je eigen kinderen in het systeem durft te zetten. Als we die voorwaarde niet durven stellen dan verandert data van een waardevolle grondstof in een bananenschil.

 • Het is geen keuze - beveilig die digitale ramen!

  door: Nathan Ducastel

  Nathan Ducastel

  Wellicht staat u op het punt om naar uw vakantiebestemming te vertrekken. Koffers gepakt, paspoort gecheckt, ramen en deuren op slot. Want inbrekers geven we vanzelfsprekend zo min mogelijk kans. Waarom is het geen gewoonte om de digitale ramen te controleren voordat we op vakantie gaan? Terwijl digitale risico’s net zo groot zijn en bovendien kunnen doorwerken in het fysieke domein.

 • Tweede Kamer, open de hack-black-box!

  door: Kees Verhoeven

  Nederland gebruikt zeer dubieuze hacksoftware van het Israëlische bedrijf NSO, schrijft de Volkskrant. Dit is geen verrassing. Het echte nieuws is dat de Tweede Kamer niets doet om de hackende overheid te begrenzen. Stop met oppervlakkig gedoe over Nokia-sms’jes van Rutte, verdiep je in de wereld van het hacken en bescherm zo de smartphones van alle Nederlanders.